Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kórházi váróban támadt a mentősre az ittas elkövető

2023. április 6. 12:24 // Forrás: Ügyészség
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 27 éves férfival szemben, aki egy mentőápolóra támadt rá a veszprémi kórházban – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 24 órás szolgálatot ellátó mentőautó személyzete 2022. december 30-án hajnalban, bejelentés alapján az utcán találta meg az erősen ittas elkövetőt, s mivel sérülést is láttak rajta, beszállították a veszprémi kórházba.

A mentőápoló a szokásos eljárást követve a kórház várójában értékleltárt vett fel a kerekesszékbe ültetett férfitól, aki az adminisztráció során váratlanul felállt és rátámadt a neki éppen háttal álló sértettre. A mentőápoló védekezett, a mentőautó közelben tartózkodó vezetője pedig a segítségére sietett, azonban a sértett a védekezése közben a terhelttel együtt a földre esett. A mentősök ekkor az időközben odaérkező biztonsági személyzet segítségével a rendőrség kiérkezéséig lefogták a férfit. A mentőápoló a támadás következtében könnyű sérülést szenvedett, és ezért kérte az elkövető felelősségre vonását.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

A BIZTONSÁGI KAMERA FELVÉTELE IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.