Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Erre indulj, ha tojás helyett inkább tulipánt gyűjtenél húsvétkor

2023. április 8. 17:57
Évente több százezren látogatnak el a szélmalmok és tulipánok országába, hogy a világ leghíresebb virágoskertjében gyönyörködjenek. A tulipánláz néhány éve hazánkba is elért, azóta pedig sorra nyílnak a termelői kertek, ahol áprilisban színpompás tulipánágyások között sétálhatunk, illetve a szedd magad akció jegyében egy-egy csokorral is hazavihetünk a virágokból. Mutatjuk, merre induljatok a Dunántúlon, ha a hétvégén csokitojások helyett vagy mellé tulipánt is begyűjtenétek.

Kőröshegyi Levendulás

Magyarország legnagyobb virágoskertjében közel félmillió tulipán bontogatja szirmait, ezen felül az üzemeltetők ötvenezer nárciszhagymát is elültettek az ősszel. A tulipánokat kaspóban is meg lehet vásárolni hagymástul, illetve a szedd magad akció keretében 300 forint/szál áron szüretelhetők. A kutyabarát birtok 800 forintos belépő mellett látogatható, ahol fotósarok is várja az érdeklődőket, emellett a nyár kedvencét, a levendulát és levendulás termékeket is beszerezhetitek.

Tervezett nyitvatartás: április 8-10., 11., 13-14., 15-16-, 17-21., 22-23.

Fotó: Kőröshegyi Levendulás FacebookFotó: Kőröshegyi Levendulás Facebook

TulipGarden Balaton

Öt évvel ezelőtt holland mintára jött létre az ország első tulipános kert hálózata, a TulipGarden, melyhez ma már 13 kert tartozik. Az első ilyen a Balaton mellett, Szőlősgyörökön nyitotta meg kapuit, ahol idén már 110 ezer virág borítja a tájat. Az 50 fajtát bemutató mintakert részben a tulajdonosok ötleteket is adnak az otthoni rendezéshez. 18 év felett a belépő 600 forint, ami két szál tulipánnal levásárolható, és minden további szál tulipán is 300 forintba kerül.

Tervezett nyitvatartás: április 8., 10., 15-16., 22-23.

TulipGarden Csákvár

A Vértes túraösvényei és a Catherin’s Cottages elbűvölő vidéki házai mellett van még ok Csákvárra utazni: a Zöldhegyben helyezkedik el ugyanis az itteni TulipGarden, ahol nemcsak ötvenezer tulipán, illetve jácint és nárcisz várja a látogatókat, de a kertből a Velencei-hegység, az Etyeki-dombság, a Budai-hegység és a Zámolyi-medence teljes területe is megfigyelhető. Az 1000, illetve ünnepnapon 1500 forintos belépő mellé minden esetben 3 szál tulipán jár ajándékba, a virágok 300 forint/szál áron szüretelhetők.

Tervezett nyitvatartás: április 8., 10-11., 14-16., 19-23., 26-30., május 1., 3-7.

Fotó: TulipGarden Vát FacebookFotó: TulipGarden Vát Facebook

TulipGarden Vát

Szombathelytől egy karnyújtásnyira is találunk tulipános kertet, ahol ezen a hétvégén a tulipánszüret mellett tojásvadászatot és kézműves piacot is szerveznek a tulajdonosok. A hűvös idő miatt teljes virágzást most még nem ígérnek, a tulipán azonban így is szüretelhető, az 500 forintos belépőt pedig az Összefogás a Szánhúzókért Közhasznú Alapítvány javára ajánlják fel.

Tervezett nyitvatartás: április 8-10., 15-16., 22-23., 29-30., május 6-7.

TulipGarden Győrladamér

A hálózathoz utolsóként csatlakozott győrladaméri kertészetben második alkalommal tartanak szedd magad vásárt: összesen 34 fajta tulipán 65 ezer hagymája biztosított ehhez. A szintén állatbarát területen emellett a húsvéti hétvégén környékbeli termelők portékáit is meg lehet vásárolni (többek között házi lekvárokat, savanyúságokat, kézműves ajándékokat), illetve jó idő esetén a gyerekeket kerti játékok, hinta, csúszda és akár légvár is várja.

Tervezett nyitvatartás: április 8., 10, 12., 15-16., 19, 22-23., 26., 29-30., május 3., 6-7.

Fotó: TulipGarden Győrladamér FacebookFotó: TulipGarden Győrladamér Facebook

Kincsek Völgye

A bálványosi meditációs központ pár éve tulipánszüreteket is tart, ráadásul itt a tulipán ültetvény is külön extrát tartogat, ugyanis egy mandalát formáz, amin belül különféle színekben pompázik a tulipán. Idén már összesen 50 ezer hagymát ültettek el a tulajdonosok, de nárciszok is bontogatják a szirmaikat. Ha erre jártok, érdemes betérni egy meleg italra is a TeAkincs Teaházba, vagy egy smoothiera, limonádéra, egészséges süteményre és pohárkrémre, de az itteni jurtába és a gyümölcsfaültetvénybe is bekukkanthattok.

Tervezett nyitvatartás: április 8-9., 13-15., 20-23., 27-30., május 1.

Fontos! Az időjárás nagyban alakíthatja a tulipánok virágzását és a nyitvatartást, így indulás előtt mindenképpen tájékozódjatok a kertészetek Facebook-oldalain is.

Bertalan Melinda
további cikkek
A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház A harmadik VIFI-FESZT-tel is jótékonykodott a Veszprémi Petőfi Színház Szombaton rendezték meg a Veszprém Vármegyei Ifjúsági Fesztivált (VIFI-FESZT), ahol fiatal tehetségek léptek színpadra, hogy megmutassák, mit jelent számukra a művészet! A tehetségek megmutatkozása jótékony célt is szolgált, hiszen a segítés a teátrumnak rendkívül fontos. tegnap 22:07 Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – Az olasz és magyar ízek fúziója a Wine and Gourmet Fesztiválon Dolce far niente – olaszul annyit tesz, mint „az édes semmittevés”. Az olaszok mesterei annak, hogy erőlködés nélkül halmozzák az élet élvezeteit; mondhatni, ez a vérükben van. Most az ő segítségükkel mi is kapunk egy hétvégét, hogy a Wine and Gourmet Fesztivál formájában előcsalogassuk a bennünk rejlő olaszt, és megmutassuk, hogy mi, magyarok, legalább annyira tudjuk élvezni az életet. tegnap 11:34 Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Rekord hallgatói számmal indul a Veszprémi Érseki Főiskola éve Megnyitotta 2024/2025-ös tanévét a Veszprémi Érseki Főiskola. Az intézmény évről-évre egyre népszerűbb a hallgatók körében, erre most is rámutattak a számok. Az évnyitón ünnepélyesen is üdvözélték a gólyákat, összesen kétszáznegyven új hallgatóval indul az év. 2024. szeptember 6. 14:59 Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Foton Film és kiállítás 1989 emlékére a FOTON-ban Európa sorsfordító évét, 1989-et dolgozza fel Szalay Péter, NINCS PARANCS! című dokumentumfilmje, amely a rendszerváltás 35. évfordulója alkalmából lesz látható a FOTON Audiovizuális Centrumban szeptember 19-én. A vetítés ingyenes, csupán regisztrálni kell rá. 2024. szeptember 6. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.