Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindent a macska felelősségteljes gondozásáról!

2023. április 11. 9:34

A házi kedvencek rengeteg színt visznek a mindennapjainkba, megtöltik vidámsággal a fárasztó hétköznapokat is. Ahhoz, hogy kisállatunk sokáig megőrizze kíváncsi, vidám természetét és teljes jóllétnek örvendhessen ismernünk kell a macskák gondozásának alapjait.

Ideális táplálás megfelelő macskaeledellel

A Grandopet.hu macska termékköréből macskatápok széles választékát érhetjük el. A prémium állateledelek között speciális termékek is beszerezhetők. Például hipoallergén, szőrlabdaképződés elleni, túlsúlyos, normál aktivitású, gabonamentes. Napjainkban már nem probléma, ha egy cicánál ételallergia alakul ki, hiszen bőséges opcióból válogathatunk a különleges igényű kedvenceknek is. 

A legmegfelelőbb táp kiválasztásához figyelembe kell vennünk állatunk testtömegét, életkorát, fizikai aktivitását, egyéni egészségi állapotát egyaránt. Amennyiben speciális táp válik szükségessé, bátran kikérhetjük állatorvosunk tanácsát. Egyúttal elvégezhetők az alapvető vizsgálatok is, hogy valóban a problémának megfelelően táplálhassuk a későbbiekben. 

A kiváló minőségű macska száraztápok és nedves eledelek egyre bővülő köre lehetőséget kínál arra, hogy kedvencünk igényeihez mérten válasszuk ki a legoptimálisabbat. Szem előtt tartva az aktuális fizikai állapotát, meglévő rendellenességeit, érzékenységeit is. 

Alapvető macskafelszerelések, kötelező kellékek

A gondos állattartás nem csupán a megfelelő táplálást foglalja magába, hanem a bunda ápolását, a rendszeres állatorvosi látogatásokat, illetve egy ideális élettér kialakítását is. Természetesen ennek megteremtéséhez speciális eszközökre, kiegészítőkre és felszerelésekre lesz szükségünk. 

Ilyen például egy cica illemhely, amely elengedhetetlen tartozék minden macskagazdi otthonában. Számos változat fellelhető, a nyitott alomtálcás típusoktól egészen a zárt, fedeles, kuckós változatokig. Igen közkedvelt például a billenőajtós zárt cicatoalett. 

Nem hiányozhat a felszerelések közül egy kényelmes, puha fekhely sem, ahol kedvére sziesztázhat kiscicánk. Érdemes az ágyunkhoz közel elhelyezni egy komfortos párnát, illetve a saját kis birodalmába is egy bármikor használható fekhelyet. 

A legtöbben külön kis helyiséget, elszeparált területet rendeznek be a cicus játékaival, bútoraival. Tökéletes választás például egy multifunkciós macskabútor, amely bebújó kuckóval, beéptített kaparófelülettel és egy emeletes sziesztázós szinttel is rendelkezik. 

Fontos, hogy egy csendes, huzattól mentes helyszín legyen a macska legfőbb pihenőhelye!

Kedveskedjünk apró játékokkal!

A vidám élettér elengedhetetlen ahhoz, hogy az energikus kisállat ne unatkozzon akkor sem, ha épp dolgozunk. Célszerű apró játékokkal, esetleg alagúttal kedveskedni számára, hogy kellően leköthesse magát, amikor épp nincsen játszópajtása. 

A boldog cicaélet alapja egy biztonságos, vidám környezet és egy odaadó, gondoskodó gazdi! 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.