Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Gyalogost gázoltak Tapolcán

2023. április 12. 15:04 // Forrás: renőrség
Gyalogost gázolt egy személygépkocsi vezetője Tapolcán, a Hősök terén, a gyalogátkelőhelyen szerdán kora délután – közölte közösségi felületén a rendőrség.

Az autó sofőrje nem adta meg az elsőbbséget a járókelőnek, akit elütött. A nő az elsődleges vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.  A helyszínelés idejére a járőrök a forgalmat a környező utcákra terelik. 

A rendőrök felhívják a gyalogosok figyelmét, hogy az úttesten történő átkelés alkalmával – a saját biztonságuk érdekében – mindig legyenek nagyon óvatosak és körültekintőek, még akkor is, ha a zebrán közlekedve elsőbbséget élveznek. 

Kérik a járókelőket, hogy körülnézés nélkül soha ne lépjenek az átkelőhelyre és mindig alaposan győződjenek meg arról, hogy az érkező gépjárművek vezetői valóban megadták-e számukra az elsőbbséget! Ennek a legegyszerűbb módja, ha minden esetben felveszik a szemkontaktust a járművezetőkkel vagy csak akkor kezdik meg az úttesten történő áthaladást, ha a sofőrök megállással biztosították számukra az elsőbbséget.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.