Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Zárva a könyvtár? Vigye vissza könyvét!

2023. április 14. 14:19
Többé nem kell a könyvtár nyitvatartásához alkalmazkodni, ha könyvet szeretnénk visszavinni az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Cholnoky lakótelepi Könyvtárába, ugyanis a péntek délelőtt – a könyvtárosok világnapján – átadott Biblioboxba bármikor elhelyezheti lejárt, vagy kiolvasott könyveit.

A huszonegyedik század kényelmes üzemmódra váltott, érezhető ez az élet számos területén. A könyvtárban sincs ez másképp, többé nem szükséges a személyes kézből kézbe átadás, hiszen, ha a Biblioboxba (könyv visszavevő automata) behelyezett olvasókártyánkat érzékeli a doboz, kinyílik a kisajtó, s már vissza is lehet adni a könyvet. A rendszer csak abban az esetben nyílik ki, ha valóban érvényes az olvasókártya.

Baranyai Tamás az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója ismertette elsőként a szolgáltatást. Egyúttal bejelentette az EKF által támogatott Kaland(könyv)tár projektet, melynek első lépcsője mostantól aktuális: várostörténeti sétára invitálják a diákokat, hogy jobban megismerjék a helyet, ahol élnek, tanulnak. A feladat, hogy egy, a könyvtár által megalkotott füzetet kitöltsék, s eljuttassák az intézmény részére. Decemberben az eredményhirdetésre is sor kerül, ahol a beküldők között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Az első séta a Cserhát vársorész és a Buhim-völgy területére kalauzolja az érdeklődőket. A füzetben szakirodalmi ajánló is szerepel, segítve ezzel a füzet kitöltését.

Halmay Gábor, a Közjóléti Bizottság elnöke is köszöntötte a megjelenteket, s úgy fogalmazott, szimbolikus, hogy a könyvtárosok világnapján együtt vannak az intézmény dolgozói, fenntartói, valamint a használói. Gratulált a Biblioboxhoz, s minél több olvasásra buzdította a megjelent diák olvasókat.

Szóllás Péter, a Kulturális Innovációs Minisztérium Könyvtári és Levéltári Főosztályának vezetője elmondta, az új trendeknek meg kell felelni, s a hagyományos szolgáltatásokon túlmutatót alkotni, hogy az olvasás minél népszerűbb legyen. A sajtótájékoztatón Oros Sándor, a könyvtár szervezési igazgatóhelyettese is résztvett. 

A rendezvényen Horváth Gergő gitáros előadásával emelte a rendezvény fényét.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia, a Kraak & Smaak, valamint az MF Robots is fellép jövőre a Paloznaki Jazzpikniken - közölték a szervezők szerdán. ma 13:20 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. ma 12:07 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.