Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Rendkívül színes programmal készül a Bábművészeti Világtalálkozó

2023. április 18. 11:43
A Kabóca Bábszínház a 10. Színházi Olimpia keretén belül vesz részt a Bábművészeti Világtalálkozón, mely huszonnégy ország előadásait kínálja az érdeklődőknek, április kilenc és június harminc között.

Szőke Kavinszky András, a Kabóca Bábszínház igazgatója hétfő reggel sajtótájékoztató keretén belül közölte a részleteket. Mint kifejtette, mérföldkőnek számít, hogy a rendezvény keresztmetszetet mutat a kortárs bábművészetről. A nagy találkozásokról szóló olimpia Kabócát érintő része négy triolából egyet jelent: 12 városból összesen négyszer három város fog össze. A Pécs-Kaposvár-Veszprém kombó, vagyis a Dél-nyugati triola vezetője a királynék városa, vagyis a Kabóca Bábszínház.

Az előadásokon túl a rendezvény workshoppokkal, beszélgetésekkel igyekszik hidat képezni a bábszínház és az emberek között. A Színházi Olimpia bábjátékot érintő előadásai több mint háromszázról szólnak, ebből ötvenhárom külföldi, ötvenhét hazai, hét határon túli, ami huszonnégy országból és négy kontinensből áll össze.

Április huszonkettedikén a Bennem a létra című bábelőadást hozza el a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a Kabóca Bábszínházba.

Gidófalvi ImolaGidófalvi Imola

A színes programkínálatban szerepel többek között a Marosvásárhelyi Ariel Bábszínház A csizmás kandúr című előadása, mely május huszonnyolcadikán a Színházkertben lesz megtekinthető.

Kispipi és Kisréce című előadásukat hozza el a Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata. Az előadás május tizenhetedikén a Kabóca Bábszínházban kétszer is látható lesz, tovább május tizenkilencedikén a Pannon Egyetemen, május huszadikán pedig a Színházkertben.

A sajtótájékoztatót követően betekinthettünk a Csókolom, hol a víz? című Mészáros Ágoston Jakab által rendezett előadásba, melyet Gidófalvi Imola játszik.

A további programokról itt olvashat. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07 A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás a XX. századba repít vissza Október huszonnegyedikén a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont a Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadásnak, amely egy speciális utazásra invitálja a közönséget.  2023. október 19. 22:20 Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Markó Róbert: A világ legjobb bábszínházát akarom megcsinálni Veszprémben Szőke Kavinszki András lemondása után a győri Vaskakas Bábszínház korábbi művészeti vezetője vette át a Kabóca Bábszínház vezetését október 15-től. 2023. október 17. 12:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.