Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Válts egészséges életmódra a veszprémi Plazma Centerrel!

2023. április 17. 12:38
Receptek fehérjenapra, nem csak plazmaadóknak.

Megérkezett a tavasz, a megújulás időszaka, ami egyben remek lehetőség az életmódváltásra is.

A Plazma Centerben kiemelt figyelmet fordítanak az egészséges étkezés kialakítására. Folyamatos életmódbeli és étkezési tanácsokkal segítik a plazmaadókat egészségük megőrzésében.

Ha valaki újonnan csatlakozik a plazmaadók közösségéhez, már az előzetes alkalmassági vizsgálat alatt felhívják figyelmét a megfelelő folyadékfogyasztásra és a helyes érkezésre.

Az emberi vér nagyjából felét alkotó vérplazma 85-90%-ban vízből, továbbá fontos fehérjékből áll. Ebből kifolyólag a napi 2-2,5 liter tiszta víz elfogyasztása, illetve a jó minőségű fehérje bevitele kulcsfontosságú mind plazmaadás előtt és után.

A tudatos egészséges életmód a plazmaadó számára is előnyös, és a levett vérplazma minősége is megfelelő lesz az életmentő gyógyszerek elkészítéséhez. Az alábbi receptötletek természetesen nem kizárólag plazmaadóknak szólnak, hanem bárkinek, aki szeretne jobban odafigyelni arra, mi kerül a tányérjára.

A csirkemell az egyik legjobban variálható fehérjedús alapanyag, amit ráadásul a legtöbben szívesen is fogyasztanak. Zöldségekkel kombinálva egy teljesértékű, laktató étkezés, mint például az alábbi receptben brokkolival kiegészítve.

Aki esetleg ritkábban fogyaszt húst, mégis szeretne odafigyelni a fehérjebevitelére, remek alternatíva a gomba és a túró. A lédús, friss zöldségek itt se maradjanak el, hiszen a folyadék és a rost bevitelt is támogatják. Ha valaki szívesen fogyasztja a gombát, ajánljuk a következő étel elkészítését.

Természetesen a finomságoktól sem kell lemondani. Plazmaadásra készülve, vagy a mindennapi egészséges életmód részeként a zab az egyik legjobb alapanyag, amivel a zabkásán túl még rengeteg ételt készíthetünk, mint például palacsintát.

A veszprémi Plazma Centerben mindenkit szeretettel várnak, aki a mindennapokban is keresi a módját a másokon való segítésnek. Az alkalmassági vizsgálat, vagyis egy alapos egészségügyi felmérés után egy héttel (amennyiben a jelentkező egészségi állapota megfelelőnek bizonyul) már lehet is jönni plazmát adni.

Nem elhanyagolható, hogy mind az első vizsgálat, mind a plazmaadások után készpénzes juttatás jár mindenkinek a segítő kéznyújtásért. Az jelentkezők most sikeres alkalmassági vizsgálat után 5000 Ft-ra, az első plazmaadás után 20 000 Ft-ra számíthatnak. Minden további plazmaadás minimum 8000 Ft-os jutalommal zárul.

Jelentkezni a +36 70 274 3313-as telefonszámon, a www.plazmacenter.hu/idopontfoglalás oldalon, vagy személyesen lehet Veszprémben a Jutasi út 23. alatt.

vehir.hu
további cikkek
Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek 2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. május 11-én a Veszprém Arénába. 2024. január 12. 12:44 Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Idén is csatlakozott a veszprémi Plazma Center a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz adomány kampányához. 2023. december 14. 16:03 Tippek szőnyeg vásárlásához Tippek szőnyeg vásárlásához 2023. november 29. 9:49 A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A kerek évfordulókat a legtöbben nehezen viseljük. Ilyenkor gyakran számot vetünk életünkkel, végigtekintünk az elmúlt 10 éven, és elképzeljük, milyen lesz a következő évtized. Szerencsére azonban egyre többen fedezik fel azt, hogy az elcsépeltnek tűnő „az életkor csak egy szám” kifejezés mögött sok igazság rejlik. Manapság a negyvenes éveink nem azt jelentik, hogy valami véget ér, sokkal inkább azt, hogy lehetőségünk nyílik egy szabadabb, fiatalos, dinamikus életre. De hogyan is maradhatunk örökké fiatalok? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk. 2023. november 29. 9:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.