Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zöldebb, és élhetőbb lesz az Egyetem és Csikász utcai közterület

2023. április 21. 10:26
Csik Richárd, a 9. választókerület képviselőjének indítványára megújul az Egyetem utca és Csikász utca találkozásánál található közterület.

A képviselő megkeresésünkre elmondta, hogy a városrész legkisebb, de egyben legnyüzsgőbb terének rendezése már régi vágya volt a közeli társasház lakói számára. A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata EKF 2023 cím elnyerésének köszönhetően most sikerült támogatást is szerezni a kezdeményezéshez.

A projekt keretein belül a régi betonülőkéket elbontották, elsődleges szempont az esztétikai megújulás, a zöldesítés és fásítás volt.

A meglévő aszfaltburkolat helyett, 115 m2 területen kiselemes térkőburkolatot fektettek le. A terület tiszafáit meghagyták, és három újabb facsemetét – japán cseresznyefa, illetve mezei juhar- és 1200 db cserjét is elültettek a téren.

Az új tér kialakítása és a zöldfelület megújítása hozzájárul a helyi közösség életminőségének javulásához és növeli a lakóövezet vonzerejét is.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.