Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

Zöldebb, és élhetőbb lesz az Egyetem és Csikász utcai közterület

2023. április 21. 10:26
Csik Richárd, a 9. választókerület képviselőjének indítványára megújul az Egyetem utca és Csikász utca találkozásánál található közterület.

A képviselő megkeresésünkre elmondta, hogy a városrész legkisebb, de egyben legnyüzsgőbb terének rendezése már régi vágya volt a közeli társasház lakói számára. A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata EKF 2023 cím elnyerésének köszönhetően most sikerült támogatást is szerezni a kezdeményezéshez.

A projekt keretein belül a régi betonülőkéket elbontották, elsődleges szempont az esztétikai megújulás, a zöldesítés és fásítás volt.

A meglévő aszfaltburkolat helyett, 115 m2 területen kiselemes térkőburkolatot fektettek le. A terület tiszafáit meghagyták, és három újabb facsemetét – japán cseresznyefa, illetve mezei juhar- és 1200 db cserjét is elültettek a téren.

Az új tér kialakítása és a zöldfelület megújítása hozzájárul a helyi közösség életminőségének javulásához és növeli a lakóövezet vonzerejét is.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.