Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kezdő zenekarokkal a fedélzetén indul turnéra a MusicMobil kisbusza!

2023. április 20. 10:03 // Forrás: EKF
Egy vakációd során olasz városokban sétálgatsz, majd teljesen „véletlenül” belefutsz egy utazó járműbe, amelyen élőben zenélnek tehetségek. Az alapötlet annyira megtetszik, hogy elhatározod, itthon is meghonosítod.

Pontosan ezt történt a Music Fashion kiadó két motorjával, akik 2016-ban elindították a JazzMobil projektet. Az első évben Budapesten, később pedig már vidéki városokban, valamint Rómában és Stuttgartban is hódítóútjára kelt a zenélő jármű, amelyre kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed, szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak össze.

Idén tovább fejlődik ez a projekt, ugyanis Veszprém-Balaton régiós kötődésű, feltörekvő zenekarok kapnak bizonyítási lehetőséget a műfaji kötöttség nélküli MusicMobil elnevezésű, két oldalt nyitott mikrobuszon, ezzel maradandó zenei élményt okozva az utca emberei számára. A májusban és júniusban turnézó kisbusz programját a Kodály Spiczy Jazz nyitja meg a Királynék városában, majd a nyílt pályázatra jelentkező, pályájuk elején lévő csapatok közül a legizgalmasabb zenekarok kapnak lehetőséget ugyanerre a szuper kalandra. A kiválasztott formációk MusicMobil koncertjeit rögzítik, amellyel egy online versenyen is megmérettetnek. A legtöbb közönségszavazatot begyűjtő produkció egy egynapos stúdiózást, az ott felvett anyag kislemezes megjelenését kapja meg nyereményként a Music Fashion Kiadó jóvoltából.

A szervezők a MusicMobilozás után sem fognak unatkozni, hiszen helyi iskolákban tartanak hangszeres bemutatókat, rendhagyó énekórákat, ahol a gyerekek interaktívan, kötetlen hangulatban ismerkedhetnek meg a hangszerekkel, a zenészekkel. A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jön létre.

TI IS JELENTKEZNÉTEK A NYÍLT PÁLYÁZATRA?     
Megtehetitek:
- Ha induló, kezdő formáció vagytok, nem rendelkeztek kiadói-, és országos szintű rádiós múlttal. (A helyi, lokális médiumokban való szereplés, valamint a saját kiadás nem kizáró ok.)
- Ha a zenekarotok legalább egy tagja a Veszprém-Balaton régióból származik. 
- Ha létezik maximum 4 fős felállásotok.    
- Ha szeretnétek egy kislemezt elkészíteni, kiadni még idén.

ÍGY JELENTKEZHETTEK:        
 - Küldjétek el biográfiátokat, valamint csatoljatok hozzá: 2 zenekari fotót, 2 videólinket az eddigi munkásságotok kapcsán a musicmobil@musicfashion.hu címre.          
A pályázat benyújtásának határideje: 2023. április 30., éjfél.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.