Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Exkluzív vetítés repített vissza a VeszprémFest legjobb pillanataiba

2023. április 20. 10:35
Szerda este a Hangvillában bemutatták a VeszprémFest 2022-es programjából készült több mint ötven perces kisfilmet, amely felidézte a premium zenei fesztivál tavalyi fellépőinek műsorait.

A vetítés előtt Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője, ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, régi hagyomány, hogy a fesztivált rögzítik, annak idején még DVD formátumban készült, a lényeg, hogy megmaradjanak a fesztivál legfontosabb pillanatai, hogy lehetőség legyen közösen visszatekinteni, emlékezni.

A filmet a veszprémi Bárány László, a VeszprémFest videó és filmes csapatának vezetője, rendezője készítette, aki nemrég szakmai díjban is részesült. A tavalyi fesztivál volt az első, ami hat napon keresztül tartott, a fellépők között visszatérő vendégek is voltak.

A kisfilm betekintést nyújt a kulisszák mögé, a fellépőkkel készült interjúk jó arányban szakítják meg a koncert közbeni pillanatokat. Egészen exkluzív momentumokat láttatott a film, a fellépők Veszprémhez való kötődését, vagy éppen félelmeit, terveit, ars poétikájukat is meghallgathattuk. A koncertfelvételek és a közbeékelt interjúk jól megtalált egyensúlyban vezetik a filmet, mondhatni a néző egy percig sem unatkozhat.

A film a tavalyi előadókról szól: Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Gipsy Kings, Zaz és James Blunt.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért Több mint hatszáz gyermek énekelt a békéért A Pueri Cantores jegyében a Veszprémi Főegyházmegye a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozót rendeztek, több mint hatszáz gyermek közreműködésével. tegnap 12:43 Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE Sétafesztivállal és faültetéssel emlékezik a MAZSIKE A MAZSIKE Sétafesztivállal ünnepli Veszprém és térségének Európa Kulturális Fővárosa címét. A fesztivál hagyományosan három napig tartó városismereti sétái elsősorban a helyi zsidó történeti és kulturális értékeket igyekszik bemutatni Veszprémben, Balatonfüreden és Inotán. 2023. szeptember 30. 21:51 Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Kik ezek a színes egyéniségek Veszprém utcáin? Pár napja több életnagyságú emberi szobor jelent meg Veszprém belvárosának különböző helyszínein. Mindegyikük egy kultikus veszprémi polgárt ábrázol, de van egy érdekes csavar a történetben. Cikkünkben eláruljuk, hogy kik is ők valójában, miért kerültek ki az utcára, miért pont ilyen színben, és miért pont ezekre a helyekre. 2023. szeptember 29. 22:10 Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Közösségi terek, kivilágított Királynék Városa - Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztésének keretében Veszprém Megyei Jogú város Önkormányzata, mint projektgazda sikeresen valósította meg „Veszprém kulturális turisztikai kínálatának fejlesztése” című projektjét, 2,382 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében.   2023. szeptember 29. 22:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.