2023. június 6.
//
Norbert névnap

Exkluzív vetítés repített vissza a VeszprémFest legjobb pillanataiba

Szerda este a Hangvillában bemutatták a VeszprémFest 2022-es programjából készült több mint ötven perces kisfilmet, amely felidézte a premium zenei fesztivál tavalyi fellépőinek műsorait.

A vetítés előtt Mészáros Zoltán, a fesztivál főszervezője, ügyvezető igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, régi hagyomány, hogy a fesztivált rögzítik, annak idején még DVD formátumban készült, a lényeg, hogy megmaradjanak a fesztivál legfontosabb pillanatai, hogy lehetőség legyen közösen visszatekinteni, emlékezni.

A filmet a veszprémi Bárány László, a VeszprémFest videó és filmes csapatának vezetője, rendezője készítette, aki nemrég szakmai díjban is részesült. A tavalyi fesztivál volt az első, ami hat napon keresztül tartott, a fellépők között visszatérő vendégek is voltak.

A kisfilm betekintést nyújt a kulisszák mögé, a fellépőkkel készült interjúk jó arányban szakítják meg a koncert közbeni pillanatokat. Egészen exkluzív momentumokat láttatott a film, a fellépők Veszprémhez való kötődését, vagy éppen félelmeit, terveit, ars poétikájukat is meghallgathattuk. A koncertfelvételek és a közbeékelt interjúk jól megtalált egyensúlyban vezetik a filmet, mondhatni a néző egy percig sem unatkozhat.

A film a tavalyi előadókról szól: Diana Krall, Jamie Cullum, Ana Moura, a Gipsy Kings, Zaz és James Blunt.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Gatyából nem lesz szalonmű?
Gatyából nem lesz szalonmű?
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Megmutatjuk, milyen volt, amikor több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte a Kézfogás című dalt pénteken a Zöld városban.
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Péntek délelőtt a Zöld városban több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte Szarka Tamással, a Ghymes együttes énekesével a Kézfogás című dalt, ami a magyarság összetartozásáról szól. Ez volt az országos és határon túli kezdeményezés központi eseménye idén.