Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

V-Busz mellett z-buszok is közlekedhetnek majd nyártól

2023. április 23. 10:33
A „Z” persze itt nem egy másik városra utal, sokkal inkább a zenére, ami fontos szerepet kaphat a veszprémi busztársaság néhány éjszakai járatán nyártól. Ez nem azt jelenti, hogy a buszvezetők hangosabban hallgatják majd a rádiót, sokkal inkább helyi zenészek élő koncertjeinek adhatnak helyszínt a V-Busz menetrendszerinti körjáratai.

A „zenebuszok” ötlete nem az első olyan kezdeményezés a V-Busznál, ahol a kultúra valamelyik ágát karolja fel a szolgáltató és vonja bele valamilyen formában a napi működésébe. Ilyen volt korábban a „versbusz” amikor a költészet napján helyi színművészek szavaltak verseket a járatokon, vagy éppen a karácsonyi gyermekrajz-pályázat, aminek az pályamunkái végül kikerültek a buszokra is.

A V-Busz legújabb kezdeményezésében viszont a zene kerül a középpontba.

A szolgáltató tervei szerint a nyári hónapokban péntek esténként a 23 órakor induló 42-es és a 23.26-kor induló 47-es éjszakai járaton kisebb koncerteknek adnának helyet a V-Busz járművei.

Ezzel a kezdeményezéssel lehetőséget szeretnének biztosítani a zenészeknek, hogy egy nem mindennapi helyszínen léphessenek fel, ezáltal erősítsék ismertségüket, az (utazó)közönség számára pedig kézzelfogható élménnyé váljon a zenélés, annak öröme, felszabadultsága ott is, ahol erre nem számítanának.

A "zenebusz" járatok a Hotel megállóhelyről indulnak és oda is érnek vissza, mintegy 25 perc alatt, tehát két körjáratról van szó, így aki a péntek estében egy ilyen különleges élményre vágyik, megteheti úgy is, hogy nem kell gondolkodnia a logisztikán, hogyan jut vissza a belvárosba Veszprém másik végéből.

Ahhoz, hogy a zenebuszok elindulhassanak a V-Busznál várják azoknak az énekeseknek, zenészeknek a jelentkezését, akik szívesen fellépnének a buszokon. Mivel nem különjáratokról van szó, hanem a menetrendben szereplő buszokról, így főleg acapella formációkban gondolkodik a V-Busz, hiszen körülbelül 25 perces koncertekre lesz majd lehetőség, zenekari beállás pedig annyi lesz, hogy a fellépő elfoglalja stabil helyét a buszon.

Az érdeklődő zenészek és énekesek jelentkezését 2023. május 10-ig várják a petho.imre@vehir.hu címen.

vehir.hu
további cikkek
A magyar költészet napja alkalmából ismét Versbusz a V-Busznál A magyar költészet napja alkalmából ismét Versbusz a V-Busznál A V-Busz utasai már megszokhatták, hogy a magyar költészet napja alkalmából április 11-én a Veszprémi Petőfi Színház művészei néhány járatukon versekkel, versrészletekkel godolkodtatják el néhány percre az utasainkat. 2024. április 10. 11:57 A veszprémiek is beleszólhatnak a kormány zöld stratégiájába A veszprémiek is beleszólhatnak a kormány zöld stratégiájába ,,Közös ügyünk a zöldenergia” címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délben Porga Gyula polgármester és György László gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos. Az esemény célja a Zöld Energia Online Konzultációjának népszerűsítése a lakosság körében.   2024. április 8. 22:09 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól. 2024. január 26. 17:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.