Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
11°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
11°C

Hogy az egyedi feliratozás kifizetődő legyen

2023. április 24. 9:46

Nagyon sok csomagolóanyagot nemcsak a klasszikus értelemben lehet hasznosítani, azaz burkolatot képezni a védendő cikk és a környezete közé, hanem ezek kiváló reklámfelületekként is működhetnek. Kisebb-nagyobb látható részükön üzeneteket juttathatsz el a célcsoportjaidnak rajtuk. Ám az ilyen projekteket alaposan érdemes előkészíteni és csak a megfelelő kalkulációt követően belevágni. Nézzük hát, mire érdemes odafigyelned!

Okos kereséssel könnyebb

A cadmas.hu mire van szüksége itt oldalán praktikusan a csomagolási módok szerint keresheted meg a neked szükséges termékeket. Hiszen egyáltalán nem biztos, hogy minden, ma már a piacon rendelkezésre álló csomagolóanyagot alaposan ismersz. Az oldalon található és jól áttekinthető csoportokban azonban esetleg olyan remekül hasznosítható anyagokra és eszközökre bukkanhatsz, amelyekkel még jobb, hatékonyabb és fajlagosan olcsóbb lehet a csomagolás.

Ha az egyes csomagolóanyagokat egyedileg szeretnéd még feliratoztatni is, akkor érdemes ajánlatot kérned, ha a nagy teljesítményű gépekkel valóban piacképes áron lehet kivitelezni az elképzeléseket. A gépbeállítások során ugyanis több selejt képződhet, és annak folyamata sem mindig túl gyors.

Mikortól éri meg?

A fóliatermékek feliratozása esetén például az ehhez szükséges tömlő alapanyagokat sok méretben és vastagságban, több anyagból és eltérő színekben készítik. Általában a minimum 200 kilogramm, de sok esetben 500 kilogramm anyagmennyiség legyártása kifizetődő csak. Bevásárlótasakok, zacskók és zsákok esetén ez a szám 20.000 és 50.000 darab, de akár még 100.000 minimális darab is lehet. Ha ennél kevesebbet rendel a vásárló, akkor bizony az egy darabra eső költség hatványozottan megemelkedik.

Ugyanez a gondolatmenet a papírtermékek esetére is alkalmazható. A papírgyárak ugyanis az alapanyagokat egész tekercsekben forgalmazzák. Ha egy tekercsből nem használnák el az egészet, csak néhány száz vagy néhány ezer darab egyedi tasakot készítenének belőle, akkor garantáltan veszteséges lenne a gyártás. A papírtasakok esetében csak 25.000 - 50.000 darabtól éri meg igazából egyedi méretű termékekben gondolkodni. A gépsor átállítása itt is időt vesz igénybe.

Számold ki pontosan

Az egyedi feliratozás esetén színenként készül egy lenyomat, klisé, a mérettől függően ez színenként minimálisan 10.000 Ft-os kiadást jelent. Ehhez számold hozzá még a festék és a termék árát is. Minél nagyobb mennyiséget feliratoztatsz, annál olcsóbb lesz a termék árához hozzáadódó költség. Dobozzáró szalagoknál a minimális tekercsszám 360 darab, ami 10 kartonban fér el.

Egyedi feliratozást készíttetni okos ötlet, rengeteg haszon származhat belőle. De csak abban az esetben lesz majd valóban kifizetődő ez, ha nem kis tételekről van szó. Nagy tétel feliratozása esetén már az ár is baráti, a jó minőségben feliratozott termék sokáig üzen a célcsoportjának.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.