Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
31°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
31°C

Szent Gellért püspök lelkiségét megidéző képzőművészeti pályázatra várnak alkotásokat

2023. április 26. 16:22 // Forrás: MTI
Szent Gellért püspök lelkiségét megidéző képzőművészeti pályázatra várnak alkotásokat május végéig - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

A jelentkezők festménnyel, grafikával, kisplasztikával, domborművel, fotóművészeti alkotással és iparművészeti műtárgyakkal is pályázhatnak a felhívásra május 31-éig. A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a három legkiemelkedőbb pályamű alkotóját pénzjutalomban részesítik, a zsűri által kiválasztott műalkotásokból a szentendrei MANK Galériában kiállítást rendeznek. Augusztus 20-án a reprodukált változatokat Bakonybélben, a Szent Mauríciusz Monostor környezetében, szabadtéri tárlat formájában is bemutatják.

A pályázat célja az ezer évvel ezelőtt, a királyi udvarból a bakonybéli remeteségébe visszahúzódó Szent Gellért püspök, bencés szerzetes lelkiségének megidézése a kortárs művészettel.  A pályázat témája az atomizálódó, individualizálódó társadalom magánytól való szenvedése, valamint a tudatos, teremtő módon történő magánykeresés kettőssége.

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a bakonybéli bencés Szent Mauríciusz Monostor által meghirdet Békét teremtő magány című pályázatra maximum három pályaművel lehet jelentkezni elektronikus úton. A jelentkezők az alkotomuveszet@petofiugynokseg.hu e-mail címen kérhetnek bővebb tájékoztatást. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.