Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Nagy ár olyan párkapcsolatban élni, ahol az ember nem lehet őszinte

2023. április 28. 12:26
Pilát Gábor író, előadó, a párkapcsolattal foglalkozó hazai irodalom egyik szereplője pénteken a Hangvillában tart előadást Kétségeink fogságában címmel.

Pilát karrierje értékesítőként indult, s már a céges világban is olyan összefüggéseket, megoldandó problémákat, rossz sémákat látott, melyek valójában a párkapcsolati működésekben is fellelhetőek. Végül egy személyes levél döbbentette rá: párkapcsolatokkal akar foglalkozni. A levelet egy hölgy ismerőse mutatta meg Pilátnak, melyet egy férfi írt a hölgynek, akivel társkereső oldalon ismerkedett meg. Pilát megdöbbent a férfi stílusán, s elkezdett komolyan foglalkozni a témával.

Pilát a párkapcsolatok erejét többek között az őszinteségben méri, véleménye szerint a kapcsolatok kezdetén az emberek megbeszélik és mélyen elhatározzák, hogy a lehető legőszintébben fognak egymással beszélni, felvállalnak mindent egymás előtt. Sokáig működik is, mígnem jönnek a valódi kitárulkozások. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az egyik fél felháborodik, mert úgy véli, ő nem ezzel az emberrel ismerkedett meg egykor.

Kép: pilatgabor.huKép: pilatgabor.hu

Ennek a következménye az lesz, hogy egyre kevesebb dolgot mer majd elmondani, aki előzőleg megpróbált őszinte lenni, és ezzel a megbántottsággal, az őszinteség rossz élményével magára marad. A párkapcsolatok ilyenkor is megmaradhatnak, viszont Pilát szerint nem csak azok élhetnek szingliként, akik egyedül vannak. Nagy ár egy olyan párkapcsolatban lenni, ahol az ember nem lehet őszinte a másikkal.

Pilát Gábor többek között ilyen témákkal készül a pénteki Hangvillás előadására, a részletekről bővebben itt olvashat.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Szabó Eszter
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.