Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Így töltötte első budapesti napját Ferenc pápa

2023. április 28. 21:29 // Forrás: MTI

 A katolikus egyházfő a megérkezése után elsőként mintegy húszperces négyszemközti találkozón vett részt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel.

Ferenc pápa és Novák Katalin köztársasági elnök (MTI)Ferenc pápa és Novák Katalin köztársasági elnök (MTI)

Ferenc pápa a repülőtérről a budai Várba, a Szent György térre ment, ahol részt vesz a tiszteletére tartott ünnepélyes fogadási ceremónián. Ezután az egyházfő a Sándor-palotában találkozott Novák Katalin köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, majd a karmelita kolostorban az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel.

Ferenc pápa és Orbán Viktor kormányfő (MTI)Ferenc pápa és Orbán Viktor kormányfő (MTI)

Abban a világban, amelyben élnük, végig kell néznünk, ahogy a béke álmát éneklő kórusnak sajnálatosan leáldozik, miközben a háború szólistái törnek utat maguknak - fogalmazott Ferenc pápa pénteken a budapesti Karmelita kolostorban az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel találkozva. Ferenc pápa hangsúlyozta: a béke soha nem a stratégiai érdekek követéséből fog fakadni, hanem olyan politikából, amely képes mindenki érdekeit szem előtt tartani, odafigyelve az emberekre, a szegényekre és a jövőre - jelentette ki.

Ferenc pápa a Szent István bazilikában (MTI)Ferenc pápa a Szent István bazilikában (MTI)

Az ateista üldözés alatt mártírhalált halt püspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők tanúsítják a magyarság sziklaszilárd hitét - mondta Ferenc pápa a budapesti Szent István-bazilikában péntek este, ahol a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel találkozott. A katolikus egyházfő hozzátette: "meg vagyok győződve arról, hogy sziklaszilárd hitetek van".  Ferenc pápa megemlékezett Mindszenty József bíborosról, aki hitt az ima erejében, olyannyira, hogy szinte szállóigeként idézik szavait: "Ha van egymillió imádkozó magyar, nem félek a holnaptól!"

"Legyetek befogadóak, legyetek tanúi az evangélium ígéretének, de mindenekelőtt legyetek az imádság emberei, mert a történelem és a jövő ettől függ" - kérte. Az egyházfő megköszönte a magyar egyház papjainak, szerzeteseinek és munkatársainak hitét és hűségét, valamint mindazt a jót, ami bennük van, és amit tesznek.

vehir.hu
további cikkek
A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 A pápa karácsonyi Urbi et Orbi üzenete: Örömünk oka, hogy Isten gyermekei vagyunk A pápa karácsonyi Urbi et Orbi üzenete: Örömünk oka, hogy Isten gyermekei vagyunk Ferenc pápa a Szent Péter bazilika homlokzatának központi loggiájáról mondta el üzenetét a város és a földkerekség felé karácsony napján. 2023. december 25. 19:46 Ferenc pápa bejelentette, hogy nem mond le, Isten szólítja majd magához Ferenc pápa bejelentette, hogy nem mond le, Isten szólítja majd magához Ferenc pápa egy interjúban arról beszélt, hogy egészségügyi problémái ellenére sohasem gondolt lemondásra, Isten akaratára bízza távozását. 2023. december 13. 9:56 Ferenc pápa: a tevékeny szeretet nyelvét beszélő egyházra van szükség Ferenc pápa: a tevékeny szeretet nyelvét beszélő egyházra van szükség A tevékeny szeretet nyelvét folyékonyan beszélő egyházra van szükség - hangsúlyozta Ferenc pápa szombaton Budapesten, a Rózsák terei Szent Erzsébet-templomban, ahol a magyar katolikus egyház segítő szervezeteivel, menekültekkel és szegényekkel találkozott. 2023. április 29. 17:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.