2023. június 6.
//
Norbert névnap

Együttműködési megállapodást írt alá a Silver Frog Kft. és a Pannon Egyetem

2023. május 5. 11:23
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem a szoftverfejlesztésinek piaci igényekhez illesztése okán együttműködési megállapodást írt alá az innovatív szolgáltatási tevékenységekkel és kiterjedt üzleti kapcsolatrendszerrel bíró Silver Frog Kft-vel.

A partnerek célja továbbá, hogy az egyetemi tudást és a kapacitásokat integrálják a Silver Frog Kft. fejlesztési, támogatási és üzleti lehetőségeivel, ezáltal is biztosítva eredményességüket a hazai és nemzetközi szoftverpiacon.

Abonyi János, a Pannon Egyetem rektorhelyettese elmondta, a Silver Frog Kft. már hosszú évek óta szoros kapcsolatot ápol az egyetemmel, nemcsak a közös munkában, de emberileg is számíthatnak egymásra. – Az intézmény mindig arra törekszik, hogy innovatív vállalkozásokkal, a gazdasági élet sikeres szereplőivel kössön hosszútávú együttműködést. Mindig izgulunk azért, hogy ezeket a partneri kapcsolatokat sikerüljön tartalommal megtölteni, ez alkalommal viszont a folyamatosan működő közös munka eredményei már most is láthatóak – emelte ki a rektorhelyettes.

Fotó: Pannon Egyetem/ Szabó LászlóFotó: Pannon Egyetem/ Szabó László

Pató Sándor, a Silver Frog Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a cég 15 éve működik, illetve a kollégáik ezer szállal kötődnek az egyetemhez. Nagyon fontosnak tartják, hogy az akadémia és a piaci szféra együttműködjön, és az értékteremtés folyamatos, kiegyenlített munka hozzáadásával valósuljon meg.

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja hozzátette, az egyetem olyan piaci szereplőket von be, akik élen járnak a saját szakterületükön, illetve tevékenységük hozzáilleszthető a Pannon Egyetem kutatási eredményeihez. A cél, hogy az egyetemen összegyűlt tudás és a fejlesztések kijussanak a piacra.

A Pannon Egyetem Tudás- és Technológiatranszfer Központja és a Silver Frog közösen gondoskodik az együttműködés újabb tereleteinek feltárásáról, a létrehozott közös szellemi alkotások hasznosítási modelljének kidolgozásáról.

vehir.hu

További cikkek

Nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, de egészségesnek igen!
Nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, de egészségesnek igen!
Sporttudomány az egészség és teljesítmény szolgálatában címmel tartották meg a XX. Országos Sporttudományi Kongresszust a Pannon Egyetemen. Az országos rendezvény három napon keresztül látja vendégül a szakma jeles képviselőit.
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás: új kihívások, régi reflexek
Felsőoktatás a 21. században – új kihívások, régi reflexek címmel ültek össze a téma szakértői csütörtökön, a Pannon Egyetemen B épületének konferencia termében.
Műalkotásokkal a hulladékhegyek ellen
Műalkotásokkal a hulladékhegyek ellen
Hulladékból hoztak létre műalkotásokat a Pannon Egyetem általános- és középiskolásoknak valamint egyetemistáknak kiírt pályázatára jelentkezők. Kedden hirdettek eredményt.
Hulladékgazdálkodási Kompetencia Központ létrehozása a Pannon Egyetemen
Hulladékgazdálkodási Kompetencia Központ létrehozása a Pannon Egyetemen
A Pannon Egyetem és konzorciumi partnere, a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. 2,3 milliárd forint támogatásban részesült Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal döntésének értelmében. A 2023 március 1-jén indult 2022-1.1.1-KK-2022-00002 azonosítószámú „Hulladékgazdálkodási Kompetencia Központ létrehozása a Pannon Egyetemen” című projekt célja egy olyan komplex hulladékgazdálkodási elképzelés, koncepció kialakítása, amely innovatív, tudományosan alátámasztott megoldásokkal oldhatja meg az elkövetkező évek hulladékgazdálkodási kihívásait.
A körforgásos gazdaság megvalósítását segítő gyors tesztpéldány készítési módszerek kifejlesztése
A körforgásos gazdaság megvalósítását segítő gyors tesztpéldány készítési módszerek kifejlesztése
A HOFEKA Elektromos Ipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság és a Pannon Egyetem konzorciumi együttműködés keretében támogatási kérelmet nyújtott be a „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című GINOP Plusz-2.1.1-21 kódszámú pályázati felhívásra. „A körforgásos gazdaság megvalósítását segítő gyors tesztpéldány készítési módszerek kifejlesztése” című, GINOP_PLUSZ-2.1.1-21-2022-00120 azonosító számú támogatási kérelmet a Pénzügyminisztérium támogatásra alkalmasnak minősítette. A vissza nem térítendő támogatás összege 599,14 millió forint, ebből a Pannon Egyetem, mint konzorciumi tag 209,55 millió Ft támogatásban részesült. Az európai uniós forrásból támogatott projekt 2025. február 28-án kerül befejezésre.