Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
17°C
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
17°C

Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést

2023. május 11. 0:07
A fenntartható közlekedés volt a téma azon a kerekasztal beszélgetésen, aminek kedden a Pannon Köztér adott otthont.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program alapértékei közé tartozik a fenntarthatóság, és hogy a rendezvényeik környezeti fenntarthatóság szempontok szerint működjenek. A VEB 2023 EKF és a Europe Direct Veszprém közösen szervezte a találkozót.

A VEB 2023 stratégiai partnereivel közösen tesznek azért, hogy a rendezvények helyszíni elérése, valamint a hazajutás ne váljon környezetszennyező tevékenységgé. A beszélgetést Forró Krisztina vezette, vendégei között köszönthette Buchhold Tom Benedeket, az európai uniós közszolgálati ügyekért felelős vezetőt, dr. Tóth-Maros Dánielt, személyi és partneri értékesítés vezetőt, a MÁV-START Zrt.-től. Továbbá Kruchina Vincét, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Maksi Mátyás megbízott képviseletvezetőt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete felől, valamint Polgári Istvánt, a V-busz ügyvezetőjét.

A beszélgetés első felében főként az EKF, valamint a stratégiai partnerek együttműködéséről beszéltek. Kruchina Vince a Volán képviseletében örömmel számolt be pozitív megmozdulásokról. Ilyen például az is, hogy több éjszakai járatot indítanak az EKF rendezvényei alatt, így a nemrégiben megnyílt Gyárkert után sokan a Volánt választották a biztonságos hazajutás érdekében. „Ne ülj volán mögé, ülj a Volánra”, jegyezte meg tréfásan Vince, utalva a koncertező emberekre. Szó esett még a szintén új vármegye bérletről, mellyel minden utazó kedvében tudnak járni. Hosszútávú célként fogalmazta meg az elektromos buszok beszerzését.

Polgári István is számos üdvözlendő példát hozott, ilyen volt az EKF megnyitó utáni időintervallum, amikor díjmentes volt a közösségi közlekedés. Most, hogy közelednek a sűrű programok, több éjszakai járattal készülnek.

Dr. Tóth-Marosi Dániel a MÁV kapcsán kifejtette, jó helyzetben vannak, hiszen mire beindultak a város rendezvényei, addigra Budapest és Veszprém között már rendkívül jól kidolgozottá vált az összeköttetés. Mégsem szabad hátra dőlni, hiszen nyáron még több esemény lesz. A büfékocsi is szóba jött, mely a tervek között szerepel a Győr és Veszprém között közlekedő vonaton, a Balaton északi és déli parti járatain már nagy sikert aratott. Marosi kiemelte, nem szabad, hogy az ajánlatok, a kedvezmények kioltsák egymást. Szintén jelentős változás, hogy a jegyek fele akkorák lettek, így kevesebb papírt használnak fel.

Buchhold Tom Benedek elmondta, örömteli, hogy egyre szélesebb spektrumban tudnak alternatívát nyújtani azoknak, akik nem fapados repülővel kívánnak az országba, Veszprémbe érkezni. További előny, hogy nem csupán a nagyvárosokkal van összeköttetés.

A rendezvényen a közösségi közlekedés népszerűsítése is cél volt.

vehir.hu
további cikkek
Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós Eldőlt, ki lesz a következő magyar űrhajós A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalék űrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten. tegnap 10:07 Veszprémből népszerűsítették a triatlont sport Veszprémből népszerűsítették a triatlont Újabb bizonyítékát adta Veszprém, hogy nem légből kapott az a terve, hogy hamarosan bezsebeljen egy újabb nemzetközi címet az Európa Sportfővárosa formájában. Ebben a helyi sportkluboknak is nagy szerepe lesz, akik közül vasárnap a Spirit SC mutatta meg, hogyan kell egy professzionális triatlonversenyt megszervezni. Az uszodánál több százan – amatőrök és profi sportolók – küzdötték le a saját korlátaikat úszásban, kerékpározásban és futásban. tegnap 14:56 A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket A piros autó és a kék sziréna elvarázsolja a gyermekeket Nagy siker volt a tűzoltóság gyermeknapi programja. Képgalériánkban megmutatjuk a legvidámabb pillanatokat. tegnap 11:24 Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. 2024. május 26. 14:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.