2023. június 6.
//
Norbert névnap

Rooftop bárral és új szálláshellyel bővült Veszprém

Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták Veszprém legújabb szálláshelyét, az Oliva Smart Hotelt, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával valósult meg.

Mészáros Zoltán, az Oliva Hotel és Étterem tulajdonosa vállalkozásának kezdeteiről mesélt a sajtóeseményen: huszonhárom évvel ezelőtt a Pusztai vendéglő helyén indultak, akkor még 11 szobás panziójukkal. A Oliva névválasztás az épület belsőépítészetét és hangulatát tükrözi, az új Smart Hotel kialakítása is egyértelműen őrzi a mediterrán életérzést.

Mészáros Zoltán megköszönte az Európa Kulturális Fővárosa programnak és a Markovits Alíz vezérigazgatónak, illetve külön kiemelte Porga Gyula polgármestert és a jelenlévő Ovádi Péter országgyűlési képviselőt is, amiért támogatták a fejlesztést, és munkájukkal hozzájárultak a szálloda létrejöttéhez.

Markovits Alíz, a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa vezérigazgatója a szállodakapacitás-bővítések fontosságáráról beszélt. Az idei évben megnövekedett figyelem kíséri Veszprémet, a kulturális programok és intézmények létrejötte mellett hangsúlyt kellett helyezni a megfelelő, minőségi szálláshelyek kialakítására is. Az EKF ezeket a fejlesztéseket különböző kategóriákban is megalkotta, a héten átadott Ruttner-ház diákszállóként és hostelként funkcionál, úgy az Oliva Hotel is más minőségében gazdagítja a várost.

A vezérigazgató hozzátette: bár a támogatást az EKF program biztosítja, az ehhez hasonló fejlesztésekhez a helyi vállalkozók megfelelő attitűdje adja meg azt a pluszt, amely felteszi Veszprémet a kulturális térképre.

Porga Gyula polgármester a 2023-as év eddigi sikereiről osztotta meg gondolatait: a várost végigsétálva már mindenhol felfedezhetőek az EKF kézlenyomatai, ezt megélni pedig valódi büszkeség mindenki számára. A polgármester méltatta az új fejlesztést, amely a magas minőséget képviseli, és amely hosszútávon is a város szolgálatába állítható.

A már meglévő Oliva Hotel a kapacitás-bővítésének köszönhetően, összesen 41 szobájával, a második legnagyobb szálláshelyadó komplexum lett a Betekints Hotel után. Az épület tetején - az eredetileg padlástérnek tervezett részen – megnyitották Veszprém első rooftop bárját, így az Oliva vendégszeretetét élvezve egészen a Bakonyig elláthatnak a látogatók.

A design az említett mediterrán-koncepciót viszi tovább, a kialakítás Kovács József vezető építész-tervező és Mészáros Zoltán felesége, Mészáros Tünde munkáját dicséri. A hotelt végigsétálva Veszprém tematikájú fotókiállításként élvezhető a Toroczkai Csaba, Raffay Zsófia és Melczer Zsolt által készített több, mint 90 kép.

A smart funkciónak köszönhetően a hotel személyzet nélkül is működik, egy applikáció segítségével lehet ki- és becsekkolni az épületben, illetve a különböző szolgáltatások lefoglalása is az applikáción keresztül történik.

Az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően idén már 60 szobával nőtt a veszprémi szálláshelyek száma, amely így 30%-os növekedést jelent.

Balogh Dóra
Kovács Bálint

További cikkek

Három csodás rózsakert, ami visszarepít a romantika korába
Három csodás rózsakert, ami visszarepít a romantika korába
Az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere volt a Bridgerton-család, amely pezsgő szerelmi drámáival és romantikus díszleteivel a legbolondabb időkben is tiszta eszképizmust kínált. Bár a saját életünket nem tudjuk olyan lazűn átformálni egy tündérmesévé, mint ahogy a sorozat a történelmi tényeket átírta, a mese egyes díszleteit a valóságban is megtalálhatjuk: érkezik a nyár, vele együtt pedig országszerte nyitnak a romantika korát idéző pazar rózsakertek.
Kiderült, mik a Kistücsök sikerének titkai
Kiderült, mik a Kistücsök sikerének titkai
Az ország egyik legsikeresebb vidéki étterme, a Michelin kalauzban Bib Gourmand kategóriába sorolt Kistücsök tulajdonosa, Csapody Balázs szerdán a Pannon Egyetem hallgatói előtt beszélt az étterem történetéről, vezetői filozófiájáról és a mai fiatalokról a GTK turisztikai beszélgetéssorozatának legutóbbi eseményén.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat
Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat
Átadták a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-várat. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a csütörtöki megnyitón azt hangsúlyozta, hogy a kulturális beruházás révén erősödik az egész térség és a helyi közösségek identitása.
London előtt Veszprém a legnépszerűbb turisztikai célpontok versenyében
London előtt Veszprém a legnépszerűbb turisztikai célpontok versenyében
Londont is megelőzve a hetedik helyen végzett Veszprém és a régió a European Best Destination 2023 nemzetközi turisztikai megmérettetésen, valamint különdíjként elhozta a családbarát turisztikai célpont elismerést. Kedden délután Porga Gyula polgármester és Bérczi Beáta, a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője sajtótájékoztatón árultak el még több részletet a közönségszavazásról és, hogy milyen lehetőségek nyíltak meg Veszprém előtt ezzel az elismeréssel.