Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új biciklis központ nyílt Kapolcson

2023. május 12. 15:18
A MűvészVölgy Kúria, a BalatonBike365 és a Balaton Bike Tour együttműködésében új biciklis központ nyílt a Balaton-felvidéki településen. Az átadó fényét tovább emelte a Tour de Hongrie is, aminek a mezőnye éppen a csütörtöki eseménykor haladt át Kapolcson.

A MűvészVölgy Kúria Kapolcs kulturális és turisztikai központja, mostantól pedig az új oldalépületbe költözött BalatonBike365 kerékpáros szolgáltató pontnak köszönhetően a bicikliseknek is fontos kiindulópontot jelent. Az új BalatonBike365 Port a „Bakony kapuja” szerepét fogja betölteni a kerékpáros úthálózatban, prémium kerékpárokkal, európai szintű szolgáltatásokkal várja a térséget kerékpárral felfedezni vágyó vendégeket. A központban a jövőben a kölcsönzés és útvonaltippek, valamint a biciklis információnyújtás mellett szervezett túrákra is lehet majd jelentkezni.

Ebből már a megnyitó látogatói is kaphattak ízelítőt, ugyanis csütörtökön az e-bike túrán 21 km hosszú, körülbelül 2 órás vezetett túrát is teljesíthettek a kerékpárosok. A túra során a biciklisek eltekertek Balatonhenyére, a hamuházi forráshoz, a Csicsói erdészházhoz, majd a Római őrtorony érintésével vissza Kapolcsra.

A túra után biztatástól volt hangos Kapolcs, ugyanis a kora délutáni órákban haladt át a községen a 45. Tour de Hongrie mezőnye.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.