Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csúcskategóriás okostelefon egyenesen Kínából? Miért is ne?

2023. május 15. 9:22

Nem meglepő, hogy Kínában több kiváló okostelefont gyártó cég is létezik. Már csak az ország méretéből adódóan is várható volt, hogy előbb-utóbb kitermel pár ígéretes telefongyártót. És ez így is lett, több kiváló termékkel is találkozhatunk a hazai piacon is, ezek közül fogunk most kicsit közelebbről megnézni egyet.

Egy okostelefon-gyártó, ami még nincs 10 éves, mégis a csúcsra tör!

Érdemes pár szót ejteni a kiváló kínai gyártóról a OnePlusról, melyet 2013 végén alapítottak, de máris zászlóshajókat osromló készülékeket dob piacra. Ha megnézzük a CoolMobile.hu OnePlus okostelefon-kínálatát, láthatjuk, hogy nem csak csúcskategóriás, hanem középkategóriába tartozó készülékeket is gyártanak.

Eddig is számos minőségi okostelefonnal örvendeztettek meg minket, és a sor folytatódik is a OnePlus 11 5G-vel. Ez a készülék kifinomult tervezés eredménye, és mindent tartalmaz, amit egy mai csúcskészüléktől elvárunk.

Mit várunk el ma egy csúcskategóriás okostelefontól?

A trend afelé mutat, hogy határozottan nagy kijelzőket szeretnénk. Ennek megfelel a fent említett 11 5G is, melynek 6,7 hüvelykes kijelzője van részletgazdag, QHD+ felbontással, 120 Hz-es képfrissítéssel, Dolby Vision és HDR10+ minőséget képviselve. Ha röviden szeretnénk leírni, hogy ez mit is jelent, ezt írnánk: tökéletes képminőség minden körülmények között.

Fontos a megfelelő anyaghasználat, és az okostelefon védelme is. Jelen esetben az üveg és fém kombinációját kapjuk, mely IP54 minősítéssel rendelkezik, a kijelzőt pedig Corning Gorilla Glass Victus védi.

Nem feledkezhetünk meg a kiváló minőségű kameráról sem, mely szintén a kívánságlisták elején található, azóta, hogy felszerelték velük a mobiltelefonokat. Ebben a Sony élen jár, így a OnePlus 11 5G-ben található 50 megapixeles optikai stabilizátoros Sony szenzor, a 48 megapixeles ultraszéles kamera és a 32 megás telefotó szenzor a Hasselblad képalkotó technológiát használva nagyszerű eredménnyel szolgál videóban és fényképekben egyaránt. 

A nagy háttértár is fontos, ha már ilyen szinten tudunk fotózni és videózni. Ebből akár 256 GB áll a rendelkezésünkre a fenti készülékben.

Szeretjük, ha egy okostelefon gördülékenyen dolgozik, bármit is csinálunk vele. Ehhez a 11 5G-ben adottak a feltételek az akár 3,2 GHz-es órajellel működő processzornak és az akár 16 GB RAM-nak köszönhetően.

Hosszú üzemidőt szeretnénk! Ez is komoly elvárás a mai csúcskategóriás okostelefonokkal szemben. Ha túl hamar lemerülnek, akkor sokáig a töltőhelyhez leszünk kötve, ami nagyon zavaró lehet. A OnePlus ezt úgy orvosolta az új készülékében, hogy egy masszív 5000 mAh-s akkumulátort kapott, és mellé egy 100W-os kábeles töltési lehetőséget is. Így ha még ez a hatalmas energiatároló is lemerülne, akkor sem kell több mint 25 perc, hogy 0-ról 100%-ra töltsük.

Nem csak 1-2 gyártó tud igazán jót

A kínai gyártóknál is vannak kiemelkedő készülékek, nem csak egy-két márka tud valóban csúcskészüléket alkotni. Ezt érdemes megtanulnunk, és bizalmat szavaznunk az új, innovatív márkáknak is.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.