Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Álláskeresés hatékonyan

2023. május 17. 10:36

Az álláskeresést hatékonnyá tévő módszerek a legtöbbször az orrunk előtt vannak, de valamiért mégsem használjuk ki őket. Holott a segítségükkel a törekvéseinket garantáltan siker koronázná. A mai cikkünkben ezeket mutatjuk be.

Szükség van egy konkrét tervre!

Bár lehet, hogy a SzombathelyAllas.hu állásportál felületén látott hirdetés szövege olyan, mintha rólunk beszélnének benne, de soha nem tudhatjuk, hogy mi lesz a felvételi folyamat végeredménye. 

Ezért is kell rendelkezni egy konkrét tervvel, amelynek többek között az is része, hogy több pályázatot is benyújtunk egyszerre, akár ugyanahhoz a céghez. Így ugyanis egy esetleges visszautasítás esetén nem fog elúszni az időnk, és haladhatunk tovább előre, hogy megszerezzük a következő szuper állásunkat.

Szabjuk a cégekre a jelentkezésünket!

Egy álláshoz történő jelentkezés egyik legfontosabb alapszabálya, hogy az elküldött önéletrajzot és a motivációs levelet mindig a megpályázott cég elvárásaihoz kell alakítani. Hiszen, ha az olvasásuk során a potenciális munkaadók azt érzik, hogy az ő fejükkel gondolkodva lettek megírva, akkor azzal meggyőzhetjük őket, hogy mi vagyunk a tökéletes ember a pozícióra.

Továbbá fontos még, hogy emeljük ki azokat az információkat, amelyek az adott munkakör szempontjából relevánsak, azokat pedig hagyjuk ki, amelyek nem érdeklik a céget. Így 100%-ig biztosra vehetjük azt, hogy a pályázatunk elolvásra kerül, és nem teszik le az első bekezdés után.

Keressük meg a cégeket közvetlenül is!

Annak ellenére, hogy a különböző állásportálokon napi több száz aktív hirdetés látható, könnyen előfordulhat, hogy ezek közül csak néhány lesz, ami felkelti majd a figyelmünket. 

Így, ha szeretnénk maximalizálni a lehetőségeinket, akkor érdemes egy listát készíteni azokról a cégekről, ahol hasznát vennék a kompetenciáinknak. Bátran küldjünk nekik egy üzenetet - még akkor is, ha jelenleg nincsen náluk semmilyen nyitott pozíció -, amelyhez hozzácsatoljuk az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket.

Használjuk ki a közösségi média erejét!

Bár a legtöbbünk általában csak a szabadidejében nézelődik rajtuk, de a különböző közösségi média platformok sokkal nagyobb potenciált rejtenek magukban, mint gondolnánk. Számos olyan hirdetésre bukkanhatunk rajtuk ugyanis, amelyek a fizetős webhelyeken egyáltalán nem találhatók meg.

Ráadásul remek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy információt gyűjtsünk a kiszemelt cégekről, vagy megkérdezzük az ismerőseinket, hogy tudnak-e olyan nyitott pozícióról, amely érdekelhet minket.

Mindeközben ne feledkezzünk meg magunkról sem!

Természetesen az álláskeresés során fontos a tudatosság és a folytonosság, de nem szabad, hogy átessünk a ló túloldalára. Ha ugyanis teljesen rágörcsölünk a keresgélésre, akkor az senkinek sem használ - mi egy élő zombivá változunk, a körülöttünk élők pedig emiatt nem tudnak majd elviselni minket.

Ezért fontos, hogy aludjunk és sportoljuk eleget, valamint végezzünk olyan tevékenységeket, amelyekre máskor nem igazán jut idő. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.