Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Marad a kilakoltatási moratórium

2010. június 2. 5:00 // Forrás: MR1 - Kossuth Rádió
A Fidesz-kormány fenntartja a kilakoltatási tilalmat fenntartja – erősítette meg Nagy Anna kormányszóvivő.

Bár mostanában jár le az árverezési moratórium, egyetlen jogszerű kérelem sem érkezett az APEH-hez, így nem lehet egyes, banki tartozás miatt bedőlt ingatlanokra licitálni – tudta meg az MR1-Kossuth Rádió. A Bajnai-kormány korábban egy rendeletmódosítással írta elő az átmeneti árverezési moratóriumot bizonyos ingatlanokra. A módosítás szerint április 15-ig nem lehetett elárverezni lakóingatlant, a licitálás elindításához pedig onnantól számítva legalább 45 napra van szükség. A rendelet előírta azt is: lakóingatlant csak az adóhatóság honlapjához kapcsolódó, Elektronikus Árverési Felületen keresztül lehet árverezni.

Az APEH felszámolási és végrehajtási főosztályvezetője, Várszegi György azt mondta: a bankok képviselői zömmel hiányos kérelmet adtak be, vagy nem fizették be a szükséges pénzt. Ezeket a kérelmeket most átdolgozzák. Hozzátette: ha az újabb dokumentumok megfelelnek a szabályoknak, a benyújtásuktól számítva két hónap múlva kerülhet sor az árverésre. Várszegi György megjegyezte: ha újból változik a jogszabály, menet közben is le tudják állítani az árverést.

A bajba jutott adósok megsegítése érdekében korábban lehetővé tették, hogy az önkormányzat is megvehesse a fizetni nem tudó lakását, ezzel a lehetőséggel azonban a korábbi hírek szerint alig élt néhány helyhatóság. Az árverezési moratóriummal egyébként az előző kormány csak a lakáshitelesek egy részének segített. Kiss Péter korábbi tárca nélküli miniszter számításai szerint pár száz, esetleg több mint ezer családról lehetett szó.

Nagy Anna kormányszóvivő megerősítette: a Fidesz-kormány fenntartja a kilakoltatási tilalmat, arról pedig még nem született döntés, hogy mikor és hogyan módosítják a szabályozást.

A miniszterelnök szóvivője, Szijjártó Péter a kormányprogram benyújtása után azt mondta, amíg a hitelezők és a hitelfelvevők között nem jön létre megállapodás, egyetlen család sem kerülhet utcára. Szijjártó Péter hozzátette: arra kell törekedni, hogy ez a megállapodás mielőbb létrejöjjön.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.