Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Budapest turistaszemmel

2023. május 24. 10:39

Európa legszebb nagyvárosai közé tartozik fővárosunk, Budapest is, amely sok millió turistát vonz évente, elsősorban a kontinensről, de érkeznek bőven távolabbi tájakról is látogatók. Budapest rengeteg nevezetességgel szolgál: építészeti remekműveket, történelmi épületeket tár elénk szép számban. 

A szórakozni vágyó kalandorok és a pihenést kereső családok is megtalálják a számukra izgalmas programokat és helyszíneket. Budapest látnivalók sokaságát kínálja, de a kulturális és történelmi értékeken felül rengeteg szórakozási lehetőséget is találunk a városban.

Arról nem is beszélve, hogy Budapest több területe is bekerült az UNESCO világörökségi helyszínei közé, ami hatalmas presztízsértékkel bír. 

Az UNESCO világörökségi helyszínek

A Duna-part Margit hídtól a Szabadság hídig tartó szakasza és a Budai Várnegyed 1987-ben került fel a listára. A Duna-part magában foglalja a Gellért-hegyet, a Szabadság-szobrot, a Citadellát és a Gellért Fürdőt a budai oldalon, a pestin pedig a Magyar Tudományos Akadémia reneszánsz székházát, a Gresham-palotát, a Pesti Vigadót és a gyönyörű Országházat. 

A Budai Várnegyed rengeteg látnivalót tartogat a turisták számára, de a helyiek is előszeretettel keresik fel, mivel lenyűgöző panorámát csodálhatunk meg odafentről. Itt rengeteg kultúrát szívhatunk magunkba, az éttermekben pedig fenséges ételekkel várnak minket. Szórakozási lehetőségekben sincs hiány, a sétányokat előszeretettel veszik igénybe kisgyermekes családok, mivel itt nincs autós forgalom. 

Az Andrássy út és történelmi környezete 2002-ben csatlakozott az UNESCO világörökségi helyszíneihez. Olyan impozáns épületek díszítik ezt a sugárutat, mint az Operaház, a Zeneakadémia és a Divatcsarnok. A Hősök terén a Szépművészeti Múzeum és a Műcsarnok között a magyar történelmet szemlélteti a Millenniumi emlékmű. 

Az örökség részét képezi még az M1-es metróvonal, azaz a Millenniumi Földalatti Vasút, amely Európa második föld alatt épült vasútja. 

Az Országház

A világ harmadik legnagyobb parlamentje a magyar Országház, amely a Kossuth Lajos teret díszíti különleges megjelenésével. A neogótikus stílus eme remekművének építkezése 1902-ben ért véget. 

Tömegközlekedéssel is nagyon könnyen megközelíthető az Országház, mindenképpen érdemes felkeresni budapesti utunk során. Itt van kiállítva a magyar koronázási jelvények java része: a Szent Korona, az országalma, a koronázási kard és a királyi jogar. 

Az Országház környéke is tartogat számtalan látnivalót, híres történelmi alakok szobrait, emlékműveket csodálhatunk meg a közelben. 

Rooftop bárok

A különleges rooftop bárok Budapesten szintén említést érdemelnek, hiszen a kirándulás után jól jön egy kis pihenés egy kellemes helyen, ahogy jól esik egy finom ital, esetleg egy tál fenséges étel is. 

A rooftop bárok teraszokon, impozáns épületek tetején kerültek kialakításra, így koktélozás közben is megcsodálhatjuk Budapest lélegzetelállító szépségeit. Remek nyáresti program a barátokkal, a párunkkal, amely a nap tökéletes befejezése lehet - nem csupán turistaként.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.