Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tradíció és fiatalság

2010. június 3. 5:00 // Forrás: HOTEL**** Historia & Historante
Megnyitotta kapuit Veszprém történelmi városrészében, a várnegyedben a HOTEL**** Historia & Historante.

A patinás szálloda és étterem fiatal menedzsereivel, Bérczi Beáta szállodaigazgatóval és Csenár Róbert értékesítési vezetővel beszélgettünk az étterem kellemes hangulatú udvarán, ahonnan festői kilátás nyílik a Tűztoronyra. Több, mint tíz éves szakmai tapasztalattal a birtokukban úgy érezték, meg tudnak felelni a kihívásnak, amit az új szálloda elindítása jelent.

Műemlék jellegű, kétszáz éves, de ötletesen felújított épületről beszélünk, erre utal a Historia név. A Historante pedig az olasz ristorante és a históriából faragott mozaikszó. A tizenegy franciaágyas szoba miliőjében ízlésesen keveredik a múlt varázsa napjaink letisztult, minimalista stílusával. Rendhagyó módon a szobákban a vendégeket a tartógerendák felújított állapotban, ám az eredeti elrendezésben fogadják. Egyedi és városunkban még valóban újszerű ötletként „állatbarát” szállodaként mutathatjuk be a Historiát, ahol a házi kedvencek gazdáikkal tarthatnak egy hosszú hétvégére, ahol tálat és szőnyeget is kaphatnak.

Welness programokból sincs hiány, hűsítő jégkútból frissíthetik a vendégek fáradt testünket szauna után, majd elnyújtózhatnak a jacuzziban, vagy a külön erre kialakított napozóterasz ágyain.

A konferenciák lebonyolítására kiválóan alkalmas: technikai eszközökkel korszerűen fölszerelt nagytermében hatvan fő fér el egyidejűleg.

Az intézmény szíve-lelke a konyha. H. Szabó Attila több Veszprém közeli nagy múltú szálloda és étterem séfjeként dolgozott, a tradicionális magyar konyha mesterfogásait alkalmazza az ételek elkészítésénél – mindezt a legújabb konyhatechnológia segítségével.

Érdekesség, hogy a csapat legidősebb tagja is alig múlt 40 éves, vagyis fiatalos, lendületes személyzet gondoskodik a vendégek kényelméről.

Magyar, de nem elsősorban magyaros ételeket kínálnak. Kérdésünkre Róbert felsorol néhányat a különlegességekből, mint a pitypangos pogácsa, parázsburgonya krémleves libatepertő forgáccsal, vagy a desszertekhez használt almalekvár fajta, az alma esszencia. A legtöbb alapanyagot magyar termelőktől, illetve egy részüket helyi őstermelőktől és a piacról szerzik be. Meglepetésünkre a kiváló minőség elérhető árakkal párosul.

A családos vendégek kitüntetett figyelmet élveznek, „bébi és totyogó” menüvel kedveskedik a konyha az apróságoknak.

A színházak látogatóinak is érdekes programokat kínál a szálloda, együttműködésben a Petőfi Színházzal. Egyes darabok megtekintése után „színház” menüvel örvendeztetik meg a kultúra szerelmeseit, akik hamarosan kőfaragó mesterek kiállított tárgyait is testközelből szemügyre vehetik az udvaron. Szívesen biztosítanak fellépési lehetőséget ma még ismeretlen, ugyanakkor tehetséges zenészeknek, zenekaroknak.

A szálloda személyzete nagy érdeklődéssel várja a leendő vendégek kívánságait, odaadó munkával szeretnék a HOTEL**** Historia & Historante-t a veszprémi szálláshelyek és éttermek élvonalába emelni.

www.hotelhistoria.hu

(x)

Galéria
Tradíció és fiatalság
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.