Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?

2023. május 25. 12:51
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.

A poszt szerint Veszprém határától nem is túl messze vették észre a lábnyomot, egészen pontosan az északi elkerülő utáni erdős területen bukkantak rá. Ezen a részen egyébként rendkívül gazdag az élővilág, pár hónapja mi is beszámoltunk róla, hogy nagyon ritka, pigmenthiányos fehér szarvasok is élnek a Márkó környéki erdőkben.

A mostani esetnél is a párosujjú patások között kell keresni a megoldást. Ezt már Koszteczky Bence, a Hajag Vidéki Vadásztársaság elnöke mondta portálunknak, aki szerint a legvalószínűbb, hogy szarvasnyomot talált a túrázó.

A méretére is van logikus magyarázat, eszerint vélhetően egy jól megtermett szarvas lábnyomának a közepébe belelépett ugyanaz, vagy egy másik állat, így azt, aki nem jártas a nyomolvasásban, könnyen megtévesztheti az így megformált nagyobb alakzat, ami valójában több lábnyom.

Koszteczky Bence a medve-elméletet határozottan elvetette. Egyrészt nem látszanak sem talppárna, sem a karmok nyomai, másrészről, ha medve ólálkodna a környéken, arról a vadásztársaságok már régen tudnának.

Képek forrása: Veszprém Fórum Facebook-csoport

vehir.hu
további cikkek
Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért. ma 13:53 Ülésezett a Veszprém Városi Idősügyi Tanács Ülésezett a Veszprém Városi Idősügyi Tanács A veszprémi idősügyi tanács évente kétszer ülésezik, a csütörtöki találkozón a nyugdíjasokat érintő költségvetési támogatásokról esett szó.   ma 14:47 Együtt a babákért - pelenkatámogatás a rászoruló családoknak Együtt a babákért - pelenkatámogatás a rászoruló családoknak A Veszprémi Főegyházmegyei Katolikus Karitász immár 14. alkalommal hirdeti meg az Együtt a babákért elnevezésű programját. ma 12:00 Veszprém úttörő a fenntarthatóságban és az e-mobilitásban Veszprém úttörő a fenntarthatóságban és az e-mobilitásban Veszprémbe érkezett a Zöld Életre Valók névre keresztelt komplex e-mobilitási roadshow, aminek korosztályokat átívelő programjaival a hétvégén a Rally Hungary ideje alatt számos ponton lehet majd találkozni. Csütörtökön viszont először egy szakmai workshopon járták körbe, hogy milyen lehetőségek vannak az e-mobilitásban és hol tart Veszprém országos szinten ezen törekvéseiben. ma 14:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.