Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
21°C

Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?

2023. május 25. 12:51
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.

A poszt szerint Veszprém határától nem is túl messze vették észre a lábnyomot, egészen pontosan az északi elkerülő utáni erdős területen bukkantak rá. Ezen a részen egyébként rendkívül gazdag az élővilág, pár hónapja mi is beszámoltunk róla, hogy nagyon ritka, pigmenthiányos fehér szarvasok is élnek a Márkó környéki erdőkben.

A mostani esetnél is a párosujjú patások között kell keresni a megoldást. Ezt már Koszteczky Bence, a Hajag Vidéki Vadásztársaság elnöke mondta portálunknak, aki szerint a legvalószínűbb, hogy szarvasnyomot talált a túrázó.

A méretére is van logikus magyarázat, eszerint vélhetően egy jól megtermett szarvas lábnyomának a közepébe belelépett ugyanaz, vagy egy másik állat, így azt, aki nem jártas a nyomolvasásban, könnyen megtévesztheti az így megformált nagyobb alakzat, ami valójában több lábnyom.

Koszteczky Bence a medve-elméletet határozottan elvetette. Egyrészt nem látszanak sem talppárna, sem a karmok nyomai, másrészről, ha medve ólálkodna a környéken, arról a vadásztársaságok már régen tudnának.

Képek forrása: Veszprém Fórum Facebook-csoport

vehir.hu
további cikkek
Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.