Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Strandkézilabda Eb: aranyérmes a magyar férfiválogatott

2023. május 28. 20:07 // Forrás: MTI
A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2:0-ra legyőzte Németországot a portugáliai Európa-bajnokság vasárnap délutáni döntőjében.

Az európai szövetség honlapja szerint a magyarok az első szettet 20-16-ra, a másodikat 20-18-ra nyerték meg. John András hat, Vizes Patrik és Kun Attila négy-négy, Gyene Norbert három, Csuka Balázs kettő, Balogh Ádám pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Sikerüknek köszönhetően a magyarok kijutottak a lengyelországi Európa Játékokra és a Balin sorra kerülő strand világjátékokra is.

Fotók: MKSZFotók: MKSZ

A csapat a csoportkörben 2:0-ra kikapott Portugáliától, Olaszországot és Franciaországot viszont 2:0-ra legyőzte. A középdöntőben Norvégiával szemben 2:1-re veszített, Németországot és Spanyolországot azonban egyaránt 2:0-ra megverte. Szombaton a negyeddöntőben Ukrajnát 2:0-ra, az elődöntőben Portugáliát 2:1-re győzte le.

Úgy érzem, taktikai győzelmet arattunk a döntőben, igyekeztünk védekezésben a németek ponterős pozícióira, figuráira koncentrálni, és belekényszeríteni őket olyan helyzetekbe, amelyekből a torna során kevés pontot értek el

- idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.    

A szakvezető hozzátette, mindez nagyrészt sikerült, nagyon jól dolgoztak a játékosai, fegyelmezettek voltak és sikerre éhesek. Gulyás elmondta, a végén a "győzelmi félelem" miatt elszórták a labdákat, de a meccs vége jól sikerült.

A magyar férfiválogatott hetedszer jutott a legjobb négy közé a kontinenstornán - ami 2000 óta rendeznek meg -, eddigi legjobbja a 2006-os ezüstérem volt.   

A női csapat idén a kilencedik helyen végzett, mivel vasárnap, az utolsó mérkőzésén 2:0-ra nyert Ukrajna ellen.

Az Európa-bajnok magyar férfiválogatott névsora:
Balogh Ádám, Csákay Botond, Csuka Balázs, Gyene Norbert, Hajdú Péter, John András, Kovácsovics László, Kun Attila, Nagy Balázs, Nahaj László, Neukum Csanád, Rozmán Bence, Vizes Patrik, Zakics Bence, szövetségi edző: Gulyás István, edző: Hajdu Tamás

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián olimpia Párizs 2024: A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián egy nyolccsapatos minitorna formájában, mondta el kedden az MTI-nek Neukum Tamás, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) strandkézilabda munkacsoportjának új tagja. 2023. október 10. 21:27 Gulyás István újabb válogatottat irányít Gulyás István Gulyás István újabb válogatottat irányít A veszprémi szakember a férfi felnőtt strandkézilabda-válogatott irányítása mellett újabb megbízást kapott a hazai szövetségtől: immár a fiú ifjúsági kézilabda-válogatottért is felel. Gulyás István portálunk kérdésére elmondta, örömmel mondott igent a felkérésre. 2023. szeptember 29. 8:38 Európa Játékok: ezüstérmes a magyar strandkézilabda-válogatott strandkézilabda Európa Játékok: ezüstérmes a magyar strandkézilabda-válogatott A magyar férfi strandkézilabda-válogatott kiélezett küzdelemben, a rávezetés nyolcadik párjáig tartó csata végén 2-1-re elveszítette a Spanyolország elleni finálét, így ezüstérmet nyert a lengyelországi Európa Játékok csütörtöki versenynapján, Tarnówban. 2023. június 23. 7:40 Strandkézilabda Eb: döntős a magyar férfiválogatott strandkézilabda Strandkézilabda Eb: döntős a magyar férfiválogatott A magyar férfi strandkézilabda-válogatott döntőbe jutott a portugáliai Európa-bajnokságon. 2023. május 27. 21:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.