Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Sportgála a Báthoryban

2023. június 1. 14:24
Látványos sportgálával ünnepelte kedden fennállásának 15. évfordulóját a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola.

Az intézmény tornatermében Pohl Brigitta igazgató köszöntötte a megjelenteket, köztük Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselőt, Barták Péterné előző igazgatót, aki Bácskai Sándornéval kezdeményezője volt a sporttagozat indításának. A meghívottak közt ott voltak korábbi pedagógusok, edzők is.

Megtudtuk, hogy a 2022/23-as tanév volt az eddigiek közül a legsikeresebb, ugyanis a diákolimpián nyolc sportágban voltak a legeredményesebbek a Báthory diákjai.

A program a tanesztendő egyes hónapjainak legjobb sportolóinak elismerésével kezdődött. A serlegeket Varga Sárzó Adrienn – aki éveken át a „vállán vitte” sporttagozatot – testnevelőtanár nyújtotta át a gyerekeknek. Nagy ováció köszöntötte a Báthory-emlékérmes Zsebe Gábor testnevelőtanárt, akit munkatársai javasoltak eddigi eredményes munkásságának elismeréséért a díjra.

A műsorban előbb az Acro Dance SE táncosai léptek fel, majd az összes sportosztály (elsőtől nyolcadikig) bizonyította sajátos, látványos produkcióval, hogy kemény munkával eredményesen és bátran állhat ki a nagyközönség elé. Főszerepet kapott a labda, az ugrókötél, a hullahopp karika, a színes szalag, a zsámoly. Az osztályok fegyelmezetten mutatkoztak be (a nagyobbak jelenetei nem egyszer lélegzetelállító ugrások, szaltók, bukfencek voltak), s nem maradt el az értékelő jutalomtaps sem.

Az iskola előterében egy sporttörténeti kiállítás mutatja be az elmúlt évek legkiválóbb tanulóit, tanárait, edzőit és a sporteseményeket.

Zéa

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.