Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Királynék Földjén a gyerekek is megtapasztalhatják az EKF program sokszínűségét

2023. június 7. 13:20
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében, a Királynék Földjén projekt támogatásával szerda reggel kezdetét vette a Fergeteg Fesztivál a Kolostorok és kertekben a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szervezésében.

Az eseményt Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki elmondta: szükség van az ilyen kezdeményezésekre, a tanév végére ugyanis nem csak a diákok, de a pedagógusok is elfáradnak, ez a fesztivál pedig alkalmat teremt, hogy még együtt, közösen jól érezhessék magukat a szünidő előtt. A polgármester megköszönte a családsegítő intézmény munkatársainak, hogy minden évben lelkiismeretesen megszervezik a programot, illetve a gyerekeknek és a pedagógusoknak is, hogy aktívan részt vesznek rajta és így közösségi élményként megtapasztalhatják az EKF program pozitívumait.

A Családsegítő Központ intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána elmondta: a Fergeteg Fesztiválon minden évben érdekes témákkal igyekeznek megismertetni a résztvevő gyerekeket, idén ezért az EKF programmal kapcsolatos játékos feladatokkal készültek, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése mindenki számára büszkeség lehet. Az egyik állomás kifejezetten a Királynék Földjén program elemeivel kapcsolatban várta az osztályokat, mert a civil szerveződésnek fontos közösségformáló ereje van.

A Királynék Földjén egy olyan rendhagyó kezdeményezés, amely rendkívül sokoldalúan igyekszik bemutatni Veszprém és térségében az aktívan tevékenykedő és fontos közösségi munkát végző nőket, akik munkájukkal hozzájárulnak a város identitásához, a ,,veszprémiség” erősítéséhez.

A Családsegítő Központ közel 20 éve minden alkalommal megrendezi a Fergeteg Fesztivált a helyi iskolások részére, az idei eseményre 14 osztály, összesen 288 gyerek regisztrált pedagógusaikkal együtt. A programelemeket az intézmény dolgozói állították össze, a megvalósulást idén a Királynék Földjén program támogatta 250.000 forint értékben. A támogatói összeget az anyagköltségre és a nyertesek díjazására használják fel.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. tegnap 12:59 Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Európa Kulturális Fővárosa Mindenki másképp csinálja - Dubrovnik és Tartu városvezetői mesélnek az ő praktikáikról Dubrovnikban többek közt a Trónok harca miatt korlátozták az óvárosba a belépést. Tartuban pedig van egy hónap, amikor majdnem féláron lehet étterembe menni. Érdekes turisztikai megoldásokkal találkoztunk, amikor a két város vezetőivel interjúztunk veszprémi látogatásuk alkalmával. tegnap 11:53 Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Őszinte sorok igazi veszprémi nőktől Az I. világháborútól kezdve a múlt század végéig mesélnek azok a történetek, amelyeket veszprémi lányok, asszonyok jegyeztek le, s amelyeket eddig a VENŐKE milleniumi ládája őrzött – egészen addig, amíg a Királynék hetén fel nem tárult a láda. tegnap 14:21 Közös zenélés a zene világnapján Közös zenélés a zene világnapján Szeptember 29-én, a zene világnapja alkalmából közösségben élhetik meg a zenélés örömét fiatalok és idősebbek, kezdők és képzett zenészek a Pannon Köztéren. A Hangjáték ünnepi programja egy délutánba sűrítve mutatja meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa zenei fejlesztési programjának lényegét: zenélni jó!  A Hangjáték két éve adja át a zenélés örömét egyre szélesebb rétegeknek.   2023. szeptember 26. 16:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.