Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Királynék Földjén a gyerekek is megtapasztalhatják az EKF program sokszínűségét

2023. június 7. 13:20
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat keretében, a Királynék Földjén projekt támogatásával szerda reggel kezdetét vette a Fergeteg Fesztivál a Kolostorok és kertekben a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény szervezésében.

Az eseményt Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki elmondta: szükség van az ilyen kezdeményezésekre, a tanév végére ugyanis nem csak a diákok, de a pedagógusok is elfáradnak, ez a fesztivál pedig alkalmat teremt, hogy még együtt, közösen jól érezhessék magukat a szünidő előtt. A polgármester megköszönte a családsegítő intézmény munkatársainak, hogy minden évben lelkiismeretesen megszervezik a programot, illetve a gyerekeknek és a pedagógusoknak is, hogy aktívan részt vesznek rajta és így közösségi élményként megtapasztalhatják az EKF program pozitívumait.

A Családsegítő Központ intézményvezetője, Horváthné Kecskés Diána elmondta: a Fergeteg Fesztiválon minden évben érdekes témákkal igyekeznek megismertetni a résztvevő gyerekeket, idén ezért az EKF programmal kapcsolatos játékos feladatokkal készültek, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése mindenki számára büszkeség lehet. Az egyik állomás kifejezetten a Királynék Földjén program elemeivel kapcsolatban várta az osztályokat, mert a civil szerveződésnek fontos közösségformáló ereje van.

A Királynék Földjén egy olyan rendhagyó kezdeményezés, amely rendkívül sokoldalúan igyekszik bemutatni Veszprém és térségében az aktívan tevékenykedő és fontos közösségi munkát végző nőket, akik munkájukkal hozzájárulnak a város identitásához, a ,,veszprémiség” erősítéséhez.

A Családsegítő Központ közel 20 éve minden alkalommal megrendezi a Fergeteg Fesztivált a helyi iskolások részére, az idei eseményre 14 osztály, összesen 288 gyerek regisztrált pedagógusaikkal együtt. A programelemeket az intézmény dolgozói állították össze, a megvalósulást idén a Királynék Földjén program támogatta 250.000 forint értékben. A támogatói összeget az anyagköltségre és a nyertesek díjazására használják fel.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  2024. február 24. 9:14 Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A teremtett világ szépségeit ábázolták a gyermekek A Házasság hete keretein belül – a témához kapcsolódó – rajzpályázatra is sor került, méghozzá a Kukkantó Egyesület szervezésében. Az óvodások, valamint a kisiskolások pályaműveit szakmai zsűri értékelte, több mint kétszáz rajz érkezett. Az eredményhirdetésre szombat délelőtt, a Veszprémi Petőfi Színházban került sor. 2024. február 17. 13:36 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt választás 2024 Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt Teljes egyetértésben Porga Gyulát, Veszprém jelenlegi fideszes polgármesterét támogatja a Fidesz veszprémi szervezete a polgármester-jelöltségben, amiről kedden döntöttek az alapszervezeten belül. Ugyanitt döntés született arról is, hogy kik indulnak majd a tizenkét egyéni választókörzetben. Információink szerint több új név is lesz majd a jelöltek között. 2024. február 15. 11:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.