Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Bankkártyával fizetnek külföldön a magyarok

2023. június 7. 13:12 // Forrás: MTI
Idén külföldre a magyarok 32 százaléka tervez utazni, közülük 83 százalék jelezte, hogy utazása során bankkártyával vagy okos eszközzel kíván fizetni - mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője az utazási és az azokhoz kötődő fizetési szokásokat vizsgáló felmérésüket ismertető sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Sármay Bence hozzátette, hogy a felmérés eredménye alapján a régióban a magyarok állnak az élen a digitális fizetés használatában. A külföldre utazó magyar turisták fő úticéljai között első helyen áll Horvátország, amit Olaszország, Ausztria és Görögország követ. A külföldi utat tervező magyarok csaknem 50 százaléka nyilatkozta, hogy utazási terveitől sem az infláció, sem a megélhetési költések emelkedése nem tántorítja el.

A felmérésből az is kiderült, hogy minden második magyar az utazására személyenként 200-600 euró között tervez költeni, ebben az összegben benne van a szállás, az étkezés és a költőpénz is.

Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank pénzügyi infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója a külföldre utazók figyelmébe ajánlotta, hogy okos eszközeik mellett vigyék magukkal bankkártyájukat is, utóbbinál pedig fontos, hogy tisztában legyenek annak PIN kódjával. Az esetleges problémák megoldása érdekében pedig az utazóknál "legyen kéznél a bankjuk ügyfélszolgálati telefonszáma is". Mindezek mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy külföldi utazás előtt érdemes áttekinteni a bankkártyákhoz beállított limiteket is.  Bartha Lajos ugyanakkor jelezte, célszerű a külföldi utazásokra valamennyi készpénzt is vinni.

 

A régió 8 országára (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Szlovénia, Horvátország, Bulgária) kiterjedő felmérést a Visa megbízásából a Kantar kutatócég végezte el. Az idén márciusban készült reprezentatív kutatásba minden érintett országban a 18-65 évesek közül 1000 embert vontak be.

vehir.hu
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A lótenyésztő nemzet, amely ingyen kapta a gázt, a vizet és a villanyt A lótenyésztő nemzet, amely ingyen kapta a gázt, a vizet és a villanyt Türkmenisztán még ma is a világ egyik legzártabb országa, amely azután se nagyon akarja felfedni a titkait, hogy beléptünk oda. Sziránszki Józsefnek, a Laczkó Dezső Múzeum munkatársának sikerült eljutnia az államba, amely neki sem fedte fel minden titkát, de azért néhányat megosztott a veszprémiekkel is. 2024. március 24. 10:47 Utánajártunk, mennyire segítik a veszprémi éttermek a húsvéti böjt betartását Utánajártunk, mennyire segítik a veszprémi éttermek a húsvéti böjt betartását Húsvét előtt negyven napig a hithű keresztény ember böjtöl. Vagy legalábbis a legújabb vallási trendek szerint lemond valamiről, ami számára fontos az életben. Mi most a klasszikus pénteki húsmentes étkezés irányából közelítettük meg ezt az időszakot és megnéztük, a Veszprém belvárosi éttermek mennyire figyelnek arra, hogy a napi menükben legyen húsmentes alternatíva is. 2024. március 21. 20:28 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. 2024. március 18. 10:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.