Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Volt mit tenniük a tűzoltóknak csütörtökön

2023. június 9. 11:42 // Forrás: Katasztrófavédelem
Tüzekhez nem, de balesetekhez és az esőzés okozta károkhoz sokszor vonultak tegnap vármegyénk tűzoltói.

A heves esőzések okoztak fennakadásokat a vármegyében csütörtökön. Veszprém külterületén, Márkó irányában egy fa a kerékpárútra dőlt, a veszprémi hivatásos egység távolította el. A balatonfüredi Béke utcában egy fa ága lehasadt. A helyi önkormányzati egység avatkozott be. A márkói Galagonya utcában az esőzés miatt egy nagyméretű medence szerkezeti fala megdőlt. Az épület pincéjét, ivó- és szennyvízellátását, valamint a lakóépületet veszélyeztette. A veszprémi hivatásos tűzoltók támaszrendszert építettek, ezzel elhárították az omlásveszélyt. Várpalotán, egy Kossuth utcai ingatlan pincéjéből a felgyűlt vizet távolították el a pétfürdői hivatásos tűzoltók.

Összedőlt egy lakatlan, romos épület a tapolcai Nagyköz utcában. A helyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók átvizsgálták az épületet, senkit nem találtak benne. Az összedőlt ingatlannal egybeépített lakóház is megsérült, a benne élő embert az önkormányzat helyezte el. A tűzoltók a kárhelyet kordonnal zárták el a forgalom és a gyalogosok elől. 

Összedőlt egy épület Tapolcán (Fotó: Tapolca ÖTP)Összedőlt egy épület Tapolcán (Fotó: Tapolca ÖTP)

Lesodródott az útról és az út menti fák közé hajtott egy személygépkocsi Lesencetomaj térségében, a 7319-es úton. A tapolcai önkormányzati és önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt a jármű vezetőjét arra járók kisegítették és elvégezték az áramtalanítást. A tűzoltók a forgalom irányításában vettek részt. 

Karambolozott két személyautó a 8-as főút 51-es kilométerénél, Veszprémben, a Keleti útgyűrűn. A műszaki mentést végző veszprémi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, és a helyszínelést követően félrevontatták, ezzel megszüntették a forgalmi akadályt. A másik üzemképes maradt. A balesetben három ember sérült meg, akiket a mentők kórházba szállítottak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.