Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közgyűlésre készül az Ipartestületek Országos Szövetsége / – várhatóan fontos döntések is születnek –

2008. május 26. 20:01 // Forrás: IPOSZ, Simsik Ágnes sajtóref.
Az IPOSZ Országos Elnöksége május 29-én, csütörtökön tartja Érden XX. Országos közgyűlését. A fórumon várhatóan elhangzik az a nyilatkozat is, mellyel a törvényalkotók részére a mikro-, kis- és középvállalkozások egyre kilátástalanabb helyzetéről, az IPOSZ módosító javaslatairól kívánnak hangot adni az iparos társadalom képviselői.

A közgyűlésen megnyitót mond Kurucz Zsigmond tiszteletbeli örökös elnök, felszólal Burány Sándor államtitkár (Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium), elhangzik az országos elnökség beszámolója a 2007. évi cselekvési program végrehajtásáról, továbbá megvitatják a 2008. évi cselekvési program tervezetét.

Ekkor kerül sor az IPOSZ-OPTEN Informatikai Kft. együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására is.

A közgyűlés hagyományos része a kitüntetések átadása. Ekkor vehetik át a legjobb iparosok a Magyar Kézművességért Díjat, az IPOSZ Díjat és a Mester Díjat Szücs Györgytől, az IPOSZ elnökétől.

A közgyűlést megelőzően hét regionális konferencián 244 ipartestület, szakmai és területi szövetség megvitatta a közgyűlés írásos dokumentum-tervezeteit, összegezte a kisipar helyzetének gyakorlati problémáit, s az IPOSZ javaslatait. (A regionális konferenciák tapasztalatai alapján az országos elnökség május 23-i rendkívüli ülésén kezdeményezte, hogy a közgyűlés a kisvállalkozások talpon maradása érdekében változásokat sürgető nyilatkozatot juttasson el a kormányzati szervekhez.) Ma már teljesen nyilvánvaló, hogy a családi, mikro- és kisvállalkozások nehéz helyzetben vannak, mert egyre szűkül piacuk a fizetőképes kereslet csökkenése miatt; a közterhek növekedése létüket veszélyezteti; felélik tartalékaikat. A nyilatkozat magába foglalja a magyar családi-, mikro-, és kisvállalkozások működését, anyagi ellehetetlenülésüket okozó problémákat, sürgős megoldásuk elodázhatatlan. Különös intézkedést igényel a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozások egészségügyi szolgáltatási járulékának eltörlése. Ez azonnali cselekvést igényel, ezért az ügyben az IPOSZ és a KISOSZ az Alkotmánybírósághoz fordul.

Az érdeklődők a www.iposz.hu/aktuális honlapról tölthetnek le bővebb információt.

 

Zatkalik András

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.