Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
12°C

Zalakaros: a gyógyvizek és a kannavirágok városa

2023. június 12. 10:00

Zalakaros mindössze fél órára fekszik a Balaton délnyugati részétől, de nem csupán ez teszi vonzó célponttá a pihenni vágyók számára. A kisváros remek adottságai (gyógyvizei, borkultúrája, parkjai), valamint pezsgő élete kínálta remek programok önmagukban is csodás kikapcsolódást ígérnek. És akkor még nem is említettük a városka tágabb környezetét, ami, a Balatonon kívül, szőlőhegyekkel, erdőkkel, gyümölcsösökkel, ligetekkel, halastavakkal hívogat, melyeket a jó kerékpárút-hálózatnak köszönhetően akár két keréken is megközelíthetünk, amennyiben az aktív kikapcsolódást részesítjük inkább előnyben.

A nyugalom városa

Bár Zalakaros és környéke a Hotel Karos Spa Zalakarost programokkal látja el, a város utcáin sétálva az ember minden porcikáját áthatja egyfajta nyugodt elégedettség. Az immáron kétszer is megítélt legvirágosabb magyarországi város kitüntetése garanciát jelent, hogy az idelátogató tiszta, rendezett környezetben pihenheti ki a hétköznapok fáradalmait.

Ez Magyarország legtöbb erdőt magában foglaló vidéke, melyben a remek panorámát mutató karosi kilátóból vagy a táj bármely magasabb pontjáról gyönyörködve a Kis-Balatont, olykor Badacsonyt is megcsodálhatjuk a horizonton. 


A nyaralós ruhatár összeállításához fontos információ, hogy a város alapszíne a piros, hiszen a város jelképeként is használt kannavirágoknak köszönhetően Zalakaros tavasztól őszig ebbe a színbe öltözik.

A városka a fáradt lábú vándor elől sem rejti el kedves arcát, hiszen a Dotto kisvasút fedélzetén kényelmesen üldögélve is megtekinthető.

Gyógyvizek városa

Zalakaros, remekül élve csodálatos adottságaival, napjainkra népszerű gyógyászati és wellness központtá fejlődött, ahol fiatalabb és idősebb párok, gyermekes családok találhatnak nyugalomra, feltöltődésre vagy éppen gyógyulásra.

A zalakarosi gyógyvíz különlegességét ásványi anyagok, nyomelemek Európában egyedülálló összetétele adja, a sok szerves anyagot és oldott sót tartalmazó gyógyvíz kénhidrogénes, alkálikloridos, jódos, brómos, hidrogénkarbonátos, de fluoridban, metakovasavban és bórsavban is gazdag.

Programok színes palettája

Zalakaros egész évben színes programkínálattal várja vendégeit. A különféle rendezvények, koncertek, bornapok és fesztiválok között minden korosztály kedvére csemegézhet, amikor éppen nem a fürdők kínálta kikapcsolódási lehetőséget élvezi. Utóbbira a soha meg nem álló fejlesztésnek köszönhetően igazán nehéz ráunni, hiszen a gyermekeket több mint 60 csúszda várja a Vizipók-Csodapók birodalomban, a felnőttek pedig többféle szaunázási lehetőség között választhatnak.

A kannavirágok és gyógyvizek városa az a hely, ahol kicsi, nagy és szépkorú egyaránt megtalálhatja a kedvére való minőségi pihenési, kikapcsolódási, szórakozás lehetőséget, természetesen a Hotel Karos Spa Zalakaros vendégszeretetét élvezve!

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.