Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
13°C

Hogyan készítsünk igazán jó tartalmat a webáruházunkhoz?

2023. június 12. 10:07

Egy webshopnak számos kihívásnak kell megfelelnie, miközben a versenytársakkal is lépést kell tartani. Ennek a feladatnak fontos része az is, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a termékoldalakra, hiszen ez lesz az egyik fontos szempont, amely alapján a vásárlóink meghozzák azt a döntést, hogy nálunk szerzik-e be az adott terméket.

Miért olyan fontos a termékoldal?

Egy online működő áruháznak a legfontosabb eszköze a weboldala. A GrenT Média webáruház készítésével foglalkozó cégként hangsúlyozza azt, hogy a sikeres működésnek számos fontos eleme van, amelyre tekintettel kell lenni. Az egyik ezek közül nem más, mint maga a termékoldal.

Ez lesz az egyik olyan tényező, amellyel növelni tudjuk a vásárlók bizalmát, sőt, annak az esélyét is fokozhatjuk, hogy egyszeri vevőkből állandó ügyfeleinkké váljanak. Mindehhez a kulcs az elköteleződés elnyerésében rejlik, amihez a megfelelően kialakított termékoldallal is hozzá tudunk járulni.

Milyen elemei vannak egy jól összeállított termékoldalnak?

Az első és legfontosabb nyilvánvalóan az, hogy megfelelő információkkal szolgáljunk arról, hogy mi is az, amit el szeretnénk adni. Ismertessünk minden olyan adatot, amely befolyásolhatja a döntést, kezdve az anyagtól és a mérettől, egészen olyan tudnivalókig, hogy hogyan őrizhető meg az adott eszköz jó állapota, illetve milyen egyéb jellemzőket érdemes tudni róla.

A megfelelő információk nemcsak abban segítenek, hogy a vásárló megfelelően tájékozódjon, hanem abban is, hogy később elégedett is legyen azzal, amit beszerzett. Ez természetesen a vevők törekvése is, éppen ezért ismerik meg szívesen azokat a véleményeket és értékeléseket, amelyek a többi vásárlótól származnak. Tüntessük fel ezeket is az oldalon!

A vizualitás korát éljük

Manapság az emberek nem szívesen olvasnak túl sokat, ezért fontos, hogy az információk jól átláthatóak, gyorsan átfuthatóak legyenek. Rengeteget számít az is, ha egy termék minden szögből megtekinthető, és a képek mellett videó is elérhető, amely a terméket, illetve annak alkalmazását mutatja meg. Éppen ilyen fontos az is, hogy a méretről vagy a beszerelésről is könnyen tájékozódjanak, ezt például ábrákkal nagyszerűen lehet szemléltetni. Ahol az releváns, tegyük elérhetővé a mérettáblázatokat is, hiszen abból gyorsan és könnyen kikereshetik a vevők az őket érintő adatokat.

Mi minden kerülhet még egy terméklapra?

A döntést segíti az, ha összehasonlítjuk az adott terméket más, hasonló variációkkal. Ezt is jó ötlet táblázatba rendezni, a főbb szempontok alapján. További vásárlásokat is ösztönözhetünk azzal, ha bemutatjuk, milyen más, kiegészítő termékeket tanácsos még beszerezni hozzá, de bemutathatjuk azt is, hogy más vásárlók milyen egyéb árukat szoktak az adott termékkel egyszerre megvásárolni.

Tájékoztassuk az érdeklődőinket a raktárkészletről is, s állítsunk össze egy rövid összefoglalót azok számára is, akik nem szeretnék a teljes oldalt végigböngészni. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.