Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Bővítik a parkolóhelyek számát az Egyetemvárosban

2023. június 13. 11:13
Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával, Csik Richárd önkormányzati képviselő indítványára 20 db új parkolóhelyet hoznak létre a Csikász és a Csermák Antal utcákban, az egyetemi városrészben.

A belváros megújítása után fontos, hogy a mikrokörnyezetre is kellő figyelmet fordítson a város – emelte ki a képviselő a hétfő reggeli sajtóeseményen, mely egyben a kivitelezés kezdő időpontja is.

A városrész fejlesztésének első ütemében megújult és zöldebb lett a Csikász és Egyetem utca találkozásánál található közterület, amelyet parkosítottak, és egy sokkal élhetőbb közösségi teret hoztak létre. Most a parkolóhelyek bővítésére fektetnek hangsúlyt, hiszen a kerületben élők számára ez egy folyamatos problémaforrás.

A fejlesztés során maximalizálják a rendelkezésre álló tereket, a párhuzamos parkolás helyett, merőleges parkolóhelyeket alakítanak ki, és kiépítenek egy belső, térkövezett és biztonságosabb járdaszakaszt is.

A képviselő elmondta: a sarok tér kivitelezéséhez hasonlóan itt is folytatnák a tendenciát, mely szerint igyekeznek megőrizni a zöld területeket, ahol pedig szükséges, ott azonos méretű és korban hasonló fák ültetésével pótolják majd az új parkolóhelyek területén meglévő fákat.

A kivitelezés 32 millió forintból valósul meg, amelyet az EKF finanszíroz. A beruházás várhatóan négy hónapot vesz igénybe, útlezárásra nem kell számítani ezalatt, eredményeként pedig bővülnek a parkolási lehetőségek, ezzel hozzájárulva a helyiek életminőségének javulásához is.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Parkoló épül a Török Ignác utcában Parkoló épül a Török Ignác utcában Jelenleg az engedélyeztetés zajlik, ősszel megkezdődhet a kivitelezés is a Török Ignác utcában, ahol kiépítik a jelenleg murvás parkolót. 2024. május 31. 11:31 14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhely létesül a Diósy utcában 14 új parkolóhelyet alakítanak ki a Diósy Márton utcában az év végéig – jelentette be hétfőn Hegedűs Barbara alpolgármester és Strenner Zoltán önkormányzati képviselő. 2024. május 14. 14:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.