Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Fájlmegosztás könnyedén

2023. június 13. 10:35

Azokon a munkahelyeken, ahol a számítógép-használat napi szintű, egyre nagyobb divat lett a fájlok közös meghajtókon való tárolása, kezelése. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy egyszerre több felhasználó láthatja ugyanazt a könyvtárat, egyszerre dolgozhat benne, valamint távolról is el lehet ezeket érni, ha éppen nem vagyunk az irodában.

Szerverek

Ami lehetővé teszi ezt a szolgáltatást, az a szerver, ehhez tartozik hardver, amin az adatokat tároljuk fizikailag, valamint egy szoftver, ami kezeli az adatokat, és láthatóvá, hozzáférhetővé teszi a felhasználók számára.

A következőkben VR Soft Windows Server kínálatából válogatunk az ismertebb szoftverek közül. A cég virtuális termékkulcsok forgalmazásával foglalkozik, a vásárlást követően e-mailben megérkezik a kód, amit a telepítés során kell a megfelelő helyre beírni. Az aktiválást követően a szoftvert teljes egészében használhatjuk.

A legnépszerűbb kétségkívül a Microsoft által gyártott termékcsalád. A Windows Server három különböző változatban érhető el: Standard, Essentials és a Datacenter. 

Windows Server Standard

A Windows Server Standard a legalapvetőbb verzió. Ez biztosítja a kiszolgáló futtatásához szükséges alapvető funkciókat, például a fájlmegosztást, a nyomtatási szolgáltatást, a webkiszolgálót és a távoli hozzáférést. Emellett támogatja a virtualizációt is, lehetővé téve több virtuális gép futtatását ugyanazon a fizikai kiszolgáló egységen. Az adatok biztonságát külön program védi, és a gyártó folyamatos frissítési lehetőséget kínál.

Windows Server Essentials

A Windows Server Essentials olyan kisvállalkozások számára készült, amelyeknek egyszerű és könnyen kezelhető programra van szükségük. Tartalmazza a Windows Server Standard összes funkcióját, de olyan további funkciókkal egészíti ki, mint a felhő alapú tárolók, távoli webes hozzáférés és az ügyfélszámítógépek biztonsági mentése. Emellett egyszerűsített felhasználói felületet is tartalmaz, amely a laikus felhasználók számára könnyű kezelhetőséget biztosít.

Windows Server Datacenter

A nagy szervezetek számára ajánlott a Windows Server Datacenter beszerzése, ugyanis ebben a verzióban még fejlettebb funkciókkal találkozunk. Tartalmazza a korábban bemutatott két verzió összes erősségét, ezek mellett még fejlett tárolási megoldások, skálázhatóság, automatikus hibajavítás is a program részét képezik. A távoli elérés ennél a verziónál sem jelent akadályt.

A Windows Server a Microsoft által kifejlesztett nagy teljesítményű kiszolgáló operációs rendszer, amelyet a vállalkozások és szervezetek biztonságos és hatékony számítástechnikai szolgáltatások nyújtására használnak. Mindegyik verziónak megvannak a maga erősségei, ezért fontos, hogy a szervezet igényeinek megfelelő verziót válasszuk.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.