Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színes programkavalkáddal ünneplik az EKF félidejét

2023. június 13. 15:36
Hihetetlen, hogy lassan eltelt hat hónap az évből, és elérkeztünk az Európa Kulturális Fővárosa évad félidejéhez. A szervezők ezt egy színes, mozgalmas, többnapos rendezvénysorozattal, a Felezővel ünneplik meg. Ajánlunk néhány programelemet a kínálatból.

A Gyárkertben nagynevű nemzetközi fellépők adnak koncertet ezen a héten – őket inkább csak felsoroljuk, hiszen az ingyenes programokra már minden hely betelt, lezárult a regisztráció. Szerdán Tom Odell, csütörtökön a Meute, pénteken a Morcheeba és Chet Faker, szombaton pedig Lost Frequences érkezik az egykori bútorgyár területére. Vasárnap délután ugyanitt rendezik meg a Cityrocks kísérletet: az ország minden tájáról érkező több száz zenész tanulta be a 12 dalból álló setlistet, amit együtt adnak majd elő, létrehozva ezzel az ország legnagyobb rockzenekarát. 

Nyugisabbnak ígérkezik a Hosszúasztal piknik: vasárnap délután a Séd-völgyben másfél kilométer hosszan helyeznek ki asztalokat, ahova bárki hozhatja a maga elemózsiáját, és leülhetnek egy beszélgetésre. Az ételeket Borbás Marcsi zsűrizi, de díjazzák a legszebb terítéket is. 

A Kossuth utcán a görkorisok, rolleresek és biciklisek veszik át a terepet, a bemutatók és versenyek mellett az egyik legizgalmasabb kezdeményezésnek a szombat este öt és tíz között megrendezendő görkoris disco ígérkezik a posta előtt. 

Szombaton megnyit a Fixir, a Művészetek Háza új digitális bemutatóhelye, és a hétvégén zajlanak a Petőfi színház operett fesztiváljának eseményei is. A Dubniczay-palotában nemzetközi történetmondó találkozót szerveznek, az Óváros téren pedig folkhétvégén ismerkedhetünk meg a népművészet különböző ágazataival.

A Felező programsorozat teljes rendezvénynaptárját megtalálhatják a vendéglátóhelyeket, kulturális intézményekben kihelyezett ingyenes füzetekben, illetve digitálisan letölthetik innen

vehir.hu
további cikkek
A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. ma 13:28 Véget ért a kincskeresés a Királynék földjén Királynék Földjén Véget ért a kincskeresés a Királynék földjén A Kirélynék hete programsorozat szombaton bemutatta, hogy mennyi érték rejtőzik egyszerű veszprémi nőkben. ma 1:37 Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Királynék Földjén Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Rendhagyó kiállítást szerveztek az Egyetemváros Open galériájába. Ezúttal nem valamelyik helyi művész képei láthatók az utcai vitrinekben, hanem egy jelenleg is zajló projekt kulisszatitkait mutatják meg, ami sokkal mélyebb üzenetet hordoz magában, mint azt elsőre bárki is gondolná. tegnap 12:07 Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Intenzív időszakot zárt az EKF, de a jövő is tartogat még izgalmakat Látványosan élénkítette a turizmust a régióban az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat az elmúlt időszakban, és ősszel is több száz programmal készülnek az érdeklődőknek. 2023. szeptember 22. 22:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.