Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Színes programkavalkáddal ünneplik az EKF félidejét

2023. június 13. 15:36
Hihetetlen, hogy lassan eltelt hat hónap az évből, és elérkeztünk az Európa Kulturális Fővárosa évad félidejéhez. A szervezők ezt egy színes, mozgalmas, többnapos rendezvénysorozattal, a Felezővel ünneplik meg. Ajánlunk néhány programelemet a kínálatból.

A Gyárkertben nagynevű nemzetközi fellépők adnak koncertet ezen a héten – őket inkább csak felsoroljuk, hiszen az ingyenes programokra már minden hely betelt, lezárult a regisztráció. Szerdán Tom Odell, csütörtökön a Meute, pénteken a Morcheeba és Chet Faker, szombaton pedig Lost Frequences érkezik az egykori bútorgyár területére. Vasárnap délután ugyanitt rendezik meg a Cityrocks kísérletet: az ország minden tájáról érkező több száz zenész tanulta be a 12 dalból álló setlistet, amit együtt adnak majd elő, létrehozva ezzel az ország legnagyobb rockzenekarát. 

Nyugisabbnak ígérkezik a Hosszúasztal piknik: vasárnap délután a Séd-völgyben másfél kilométer hosszan helyeznek ki asztalokat, ahova bárki hozhatja a maga elemózsiáját, és leülhetnek egy beszélgetésre. Az ételeket Borbás Marcsi zsűrizi, de díjazzák a legszebb terítéket is. 

A Kossuth utcán a görkorisok, rolleresek és biciklisek veszik át a terepet, a bemutatók és versenyek mellett az egyik legizgalmasabb kezdeményezésnek a szombat este öt és tíz között megrendezendő görkoris disco ígérkezik a posta előtt. 

Szombaton megnyit a Fixir, a Művészetek Háza új digitális bemutatóhelye, és a hétvégén zajlanak a Petőfi színház operett fesztiváljának eseményei is. A Dubniczay-palotában nemzetközi történetmondó találkozót szerveznek, az Óváros téren pedig folkhétvégén ismerkedhetünk meg a népművészet különböző ágazataival.

A Felező programsorozat teljes rendezvénynaptárját megtalálhatják a vendéglátóhelyeket, kulturális intézményekben kihelyezett ingyenes füzetekben, illetve digitálisan letölthetik innen

vehir.hu
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47 Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.