Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színes programkavalkáddal ünneplik az EKF félidejét

2023. június 13. 15:36
Hihetetlen, hogy lassan eltelt hat hónap az évből, és elérkeztünk az Európa Kulturális Fővárosa évad félidejéhez. A szervezők ezt egy színes, mozgalmas, többnapos rendezvénysorozattal, a Felezővel ünneplik meg. Ajánlunk néhány programelemet a kínálatból.

A Gyárkertben nagynevű nemzetközi fellépők adnak koncertet ezen a héten – őket inkább csak felsoroljuk, hiszen az ingyenes programokra már minden hely betelt, lezárult a regisztráció. Szerdán Tom Odell, csütörtökön a Meute, pénteken a Morcheeba és Chet Faker, szombaton pedig Lost Frequences érkezik az egykori bútorgyár területére. Vasárnap délután ugyanitt rendezik meg a Cityrocks kísérletet: az ország minden tájáról érkező több száz zenész tanulta be a 12 dalból álló setlistet, amit együtt adnak majd elő, létrehozva ezzel az ország legnagyobb rockzenekarát. 

Nyugisabbnak ígérkezik a Hosszúasztal piknik: vasárnap délután a Séd-völgyben másfél kilométer hosszan helyeznek ki asztalokat, ahova bárki hozhatja a maga elemózsiáját, és leülhetnek egy beszélgetésre. Az ételeket Borbás Marcsi zsűrizi, de díjazzák a legszebb terítéket is. 

A Kossuth utcán a görkorisok, rolleresek és biciklisek veszik át a terepet, a bemutatók és versenyek mellett az egyik legizgalmasabb kezdeményezésnek a szombat este öt és tíz között megrendezendő görkoris disco ígérkezik a posta előtt. 

Szombaton megnyit a Fixir, a Művészetek Háza új digitális bemutatóhelye, és a hétvégén zajlanak a Petőfi színház operett fesztiváljának eseményei is. A Dubniczay-palotában nemzetközi történetmondó találkozót szerveznek, az Óváros téren pedig folkhétvégén ismerkedhetünk meg a népművészet különböző ágazataival.

A Felező programsorozat teljes rendezvénynaptárját megtalálhatják a vendéglátóhelyeket, kulturális intézményekben kihelyezett ingyenes füzetekben, illetve digitálisan letölthetik innen

vehir.hu
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. 2024. február 21. 15:23 Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Ilyen bókot sem kap mindennap a királyné Nem várt helyről érkezett dicséret a veszprémi EKF-programra, de van olyan eset, amikor az eredményeket már nem lehet mismásolni. 2024. január 24. 13:03 EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Európa Kulturális Fővárosa EKF után: a cél változatlan, az eszközök alakulnak Január elején Athénban hivatalosan is átadta a stafétabotot Veszprém az utód EKF városoknak, a programév lezárulta mégsem pontot hagy maga után: ez itt még csak a kettőspont helye. Arról, milyen eredményeket hozott 2023 Veszprém és a Bakony-Balaton régió életében, illetve mi várható a folytatásban, sajtótájékoztatón számolt be Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 2024. január 22. 23:53 Mintha véget sem ért volna az EKF-év Európa Kulturális Fővárosa Mintha véget sem ért volna az EKF-év Egy komplett nemzetközi kulturális hálózat viszi a jó hírét Veszprémnek és az EKF-régiónak a jövőben köszönhetően a Kulturális és Innovációs Minisztériummal kötött háromoldalú megállapodásnak, amit csütörtökön írtak alá Veszprémben. A sajtónyilvános eseményen kiderült az is, hogy mi vár a veszprémiekre azután, hogy december 31-gyel véget ért az ünnepi év. 2024. január 18. 21:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.