Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
23°C

Színes programkavalkáddal ünneplik az EKF félidejét

2023. június 13. 15:36
Hihetetlen, hogy lassan eltelt hat hónap az évből, és elérkeztünk az Európa Kulturális Fővárosa évad félidejéhez. A szervezők ezt egy színes, mozgalmas, többnapos rendezvénysorozattal, a Felezővel ünneplik meg. Ajánlunk néhány programelemet a kínálatból.

A Gyárkertben nagynevű nemzetközi fellépők adnak koncertet ezen a héten – őket inkább csak felsoroljuk, hiszen az ingyenes programokra már minden hely betelt, lezárult a regisztráció. Szerdán Tom Odell, csütörtökön a Meute, pénteken a Morcheeba és Chet Faker, szombaton pedig Lost Frequences érkezik az egykori bútorgyár területére. Vasárnap délután ugyanitt rendezik meg a Cityrocks kísérletet: az ország minden tájáról érkező több száz zenész tanulta be a 12 dalból álló setlistet, amit együtt adnak majd elő, létrehozva ezzel az ország legnagyobb rockzenekarát. 

Nyugisabbnak ígérkezik a Hosszúasztal piknik: vasárnap délután a Séd-völgyben másfél kilométer hosszan helyeznek ki asztalokat, ahova bárki hozhatja a maga elemózsiáját, és leülhetnek egy beszélgetésre. Az ételeket Borbás Marcsi zsűrizi, de díjazzák a legszebb terítéket is. 

A Kossuth utcán a görkorisok, rolleresek és biciklisek veszik át a terepet, a bemutatók és versenyek mellett az egyik legizgalmasabb kezdeményezésnek a szombat este öt és tíz között megrendezendő görkoris disco ígérkezik a posta előtt. 

Szombaton megnyit a Fixir, a Művészetek Háza új digitális bemutatóhelye, és a hétvégén zajlanak a Petőfi színház operett fesztiváljának eseményei is. A Dubniczay-palotában nemzetközi történetmondó találkozót szerveznek, az Óváros téren pedig folkhétvégén ismerkedhetünk meg a népművészet különböző ágazataival.

A Felező programsorozat teljes rendezvénynaptárját megtalálhatják a vendéglátóhelyeket, kulturális intézményekben kihelyezett ingyenes füzetekben, illetve digitálisan letölthetik innen

vehir.hu
további cikkek
Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Így alakul át és válik digitális élményközponttá a Dimitrov Hamarosan visszaköltözik a kultúra a Dimitrov épületébe, viszont teljesen más formában, mint eddig ismerős volt. Sőt, az, ami várhatóan ősszel megnyílik az újragondolt épületben egész Közép-Európában egyedi lesz. Hétfő délután Porga Gyula polgármester és a CODE digitális élményközpont – ez lesz a Dimitrov új neve – megvalósítói tartottak körbevezetést néhány veszpréminek. Portálunk ott volt ezen az alkalmon és most olvasóinknak is eláruljuk, hogy mit is jelent pontosan az immerzív tér, ami a CODE-ban épül. 2024. június 4. 0:36 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.