Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Horvát óriással erősített a Füred

2010. június 4. 21:32
A 209 cm magas balátlövő mellett egy tizenötszörös szlovák válogatott beállóst és egy fiatal magyar tehetséget igazolt a tóparti klub.

A bajnoki hetedik helyezett, Magyar Kupa-bronzérmes, s így KEK-induló Balatonfüredi KSE sajtótájékoztatón mutatta be új szerzeményeit.

Csima László elnök elmondta, hogy a szakvezetés a 2009/10-es szezont értékelve a balátlövő és a beállós posztot kívánta megerősíteni. Első körben magyar játékosokat szemeltek ki, azonban – hiányposztok lévén – idehaza nem találtak az igényeknek megfelelő játékost, a keresést így kiterjesztették a szomszéd országokra is.

Ennek eredményeként került képbe a kivételes adottságokkal rendelkező (209 cm/98 kg) fiatal horvát balátlövő, Josip Sandrk, aki a nemrég befejeződött horvát élvonal góllövőlistájának harmadik helyén végzett az RK Dubrava gárdájában. A sportoló nem tagadja, hogy Füredre a nemzetközi szereplés lehetősége vonzotta, ahol támadásban és védekezésben is megmutathatja a tehetségét. A posztján szereplő Frey János kontraktusát nem hosszabbítja meg a vezetőség, a rutinos játékos munkájára az utánpótlás nevelésben ugyanakkor számítanak.

A másik távozó Horváth Szilárd helyére az édesanyja révén magyar származású szlovákiai beállós, Alexander Ivanov érkezett a cseh Karvinából. A 26 esztendős beállós (191 cm/102 kg) idén cseh bajnoki címet szerzett, előtte Érsekújvárott szerepelt, ahol ötszörös bronzérmes lett a szlovák bajnokságban. A Sanyi becenévre hallgató játékos tizenöt alkalommal húzhatta magára a szlovák válogatott mezét.

Az alakulat harmadik újonca a Békéscsabáról érkező mindössze 18 éves balátlövő, Zdolik Bence (198 cm/88 kg), aki mindkét kezével kiválóan lő. A tehetség a következő idényben még az ifjúsági csapatot is erősítheti, de már egyértelműen a felnőtt kerethez igazolták.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.