Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Érdemes újat alkotni - tervezőket várnak a kecskeméti cégek

2023. június 16. 9:40

Sokan, akik szeretik a matekot, illetve erősek egyéb más reál tantárgyakban, a továbbtanulást is ebben az irányban folytatják. Nem minden a jó tanulmányi eredmény, a kellő motiváció is elengedhetetlen és mi lehet annál nagyobb izgalom mint megtervezni valami újat, amivel a többi ember hasznára lehetünk? 

Tervezőmérnök

A mérnöki munka pont ilyen: a tervezőasztalnál, vagy újabban 3D-s programok segítségével számítógépen készül a pontos tervrajz, amiből aztán létrejön az új alkatrész, egy új hálózat, vagy építészmérnökök esetében az új otthon. 

Gépészmérnök

A gépészmérnökök igen keresettek a munkaerőpiacon, ezért ezzel a diplomával jó eséllyel találunk kedvező feltételekkel munkát. A nagyobb álláskereső oldalakon, így a Kecskemétállás oldalán is külön kategóriában találjuk mérnöki és egyéb műszaki álláshirdetéseket, elegendő csak a https://kecskemetallas.hu/allasok/mernok-muszaki-villamossagi linkre kattintani. 

Frissen alakult startupok, de a nagymúltú cégek is használják ezeket az oldalakat arra, hogy megtalálják leendő csapattagjukat. Például egy közel harminc éve működő kecskeméti mérnöki iroda és gépgyártó vállalat is hirdetett nemrég pályázatot gépészmérnök munkakör betöltésére. Az új munkatárs nem Kecskeméten, hanem a tatai kirendeltségen fog dolgozni, ezért elsősorban onnan várják a jelentkezéseket.  

A munka során az Inventor nevű 3D tervezői szoftverrel kell dolgozni, gyártási és összeállítási rajzokat kell készíteni és azokat kiadni a vállalkozás gyártórészlegének. Emellett folyamatos kapcsolatban kell maradnia a hatékonyabb munkavégzés végett a vállalat központi irodájával Kecskeméten, olykor le is kell utaznia a városba. 

A munka betöltésére gépészmérnöki végzettséggel lehet jelentkezni, előnyt jelent a tervezői tapasztalat és az angol nyelvismeret. A változatos munkáért összetett juttatási csomagot kínál a munkaadó.

Villamosmérnök

A műszaki diplomával rendelkezők másik nagy csoportját a villamosmérnökök alkotják. Számos munkakörben van igény a jó szakemberekre, például egy gépgyártó vállalkozás keres villamos tervező mérnököt. Olyan szakemberek jelentkezését várják, akik vagy már rendelkeznek villamos tervezői tapasztalattal, vagy frissen végzett diplomások. 

A mindennapokban projektekhez kapcsolódó erősáramú villamos- és irányítástechnikai berendezéseket kell tervezni, illetve számítanak a munkatársak aktív részvételére az induló projektek előkészítő munkálataiban is. 

A felvételi során igazolni kell a villamosmérnök vagy elektronikai technikus szakközépiskola, elektrotechnikai technikus végzettséget. Előnyt jelent a CAD rendszer ismerete (tervezői program), az erősáramú végzettség és a villamos tervezői jogosultság. 

A bérezés teljesítményarányosan történik és ezenkívül a munkáltató gondoskodik a cafeteriáról is. 

További mérnök hirdetésekért érdemes ellátogatni a weboldalra, vagy feliratkozni a hírlevélre, így naprakész információink lesznek a legújabb pályázatokról is.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.