Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
21°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
21°C

Harminc éve a Dózsavárosért

2023. június 18. 10:41
Immáron harminc éve annak, hogy megalapították a Dózsavárosi Baráti Kört, azóta pedig a város egyik legaktívabb civil egyesületévé nőtte ki magát.

A városrész lakói szombat délután – nevükhöz hűen – baráti hangulatú összejövetelt tartottak a dózsavárosi könyvtárban.

Az esemény kezdetén Csécs Ferenc, az egyesület elnöke összefoglalta az elmúlt harminc évet, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat. Felidézte, hogy 1993-ban azért alakultak meg, hogy a civil oldalról is segítsék az itt élőket, közvetítsék problémáikat, igényeiket a városháza felé is. Mára ez az önszerveződő kör viszont a város egyik legaktívabb szervezetévé nőtte ki magát, amelyben a kezdeti célok megvalósítása mellett még több közösségi program is társult.

Közös városrészi bál, juniális, nemzeti ünnepek, főzőversenyek, valamint kirándulások is szép számmal voltak az elmúlt évtizedekben.

Csécs Ferenc kiemelte, a szórakozás mellett közösségi munkában is kiveszik a részüket, legutóbb például az iskola kerítését festették le. Hozzátette, ők maguk is a Dózsavárossal együtt építkeztek és nőttek fel és büszke arra, hogy a városrész ma már az egyik legmagasabban jegyzet része Veszprémnek.

Az ünnepségen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő, Hegedűs Barbara, alpolgármester, a Dózsaváros önkormányzati képviselője, valamint Porga Gyula polgármester is.

Utóbbi köszöntőjében elmondta, a rendszerváltás után nem csak a város infrastruktúrája indult fejlődésnek, hanem a civil társadalom is. Ekkor született meg a Dózsavárosi Baráti Kör is, ami gyökeret vert és azóta is virágzik, holott sok másik civil szerveződés azóta befejezte tevékenységét.

A polgármester méltatta az ő aktivitásukat és biztosította az önkormányzat részéről is a további támogatásukat.

A jelenlévők rövid kultúrműsor után a könyvtár udvarán folytatták az összejövetelt, ahol bográcsozással is készültek a szervezők.

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.