Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megszámoltuk az új parkolókat Veszprémben

2023. június 20. 15:43
Egymást érik a kulturális központok és közösségi terek átadói Veszprémben 2023-ban, viszont kevesebb szó esik egy olyan tényezőről, aminek hiányában nem lehetne maradéktalan az elégedettsége egy veszpréminek sem. Megnéztük az aktuális parkolóhelyzetet a városban.

Veszprémben már átlépte a 30 ezret azoknak a gépkocsiknak a száma, amiket itt regisztráltak, ergo szinte minden aktív cselekvőképes veszprémi rendelkezik saját autóval. Ráadásul a tendencia szerint ez a szám csak növekszik, így pedig nem véletlen, hogy rendszeresen felmerül a megoldandó problémák közt a városházán is a parkolók számának bővítése.

Parkoló a GyárkertnélParkoló a Gyárkertnél

Habár a városszövet nem teszi lehetővé, hogy egyik pillanatról a másikra megépítsenek egy több száz férőhelyes új parkolót, és minden bizonnyal az itt élők sem örülnének, ha a Barátság park helyén hirtelen egy lebetonozott parkoló jelenne meg, az önkormányzat így is több olyan beruházást vitt végig, vagy jelenleg is folyamatban van néhány, amelyekkel a parkolóhelyek számát növelik.

Ezeket számszerűsítettük, amiért a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Irodáját és a Veszprém 2030 Kft. illetékeseit is megkerestük. Utóbbit azért, mert ez a szervezet menedzseli az EKF során megvalósuló infrastrukturális fejlesztéseket a városban, amik nem csak az olyan gigaberuházásokra terjednek ki, mint az ActiCity, vagy a Foton, hanem az olyan egyszerű, mégis fontos beavatkozásokra is, mint új parkolóhelyek kialakítása.

Parkolás a lakótelepenParkolás a lakótelepen

Kezdjük viszont a negatív előjelű számokkal! A múzeum előtt az Erzsébetí-liget bejáratánál felszámoltak egy 84 állásos parkolót, hogy a helyén játszóteret és parkot alakítsanak ki. Ez egyébként a Zöld város projekt keretében valósult meg, ami meg sem állt egészen az ActiCity parkjáig, ráadásul benne van az egyetem alsó kampuszának átalakítása is, szintén a zöldfejlesztés égisze alatt, viszont rögtön meg kell említeni, hogy ezen a területen hamarosan megépül egy 200 férőhelyes parkolóház. Tehát a területen 84 parkoló eltűnt, helyette lesz 200 új, ez 116 pluszt jelent a veszprémi autósoknak.

Szintén parkolóház épült az ActiCity mellett is, ide 154 jármű fér be, amit nem csak a mozgásművészeti központ látogatói használhatnak majd, hanem bárki, aki a környéken él.

Parkolóház az ActiCity mellettParkolóház az ActiCity mellett

Nem eltávolodva az Egyetemvárostól, a Csermák és Csikász utcákban 20 új parkolóhelyet alakítanak ki hamarosan. Erről egyébként a napokban Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője tartott sajtótájékoztatót, az ő közbenjárására egyébként a Vetési Gimnázium mellett is lesz parkolóbővítés, ott 74 állást alakítanak ki, megoldva az eddigi kaotikus állapotokat, ami a Kemecse utcában volt tapasztalható.

Szintén rendezték a pláza melletti murvás terület helyzetét is parkolási szempontból, ez immáron a Gyárkert parkolójaként több, mint 90 helyet jelent.

A Kádár utcában a Szilágyi iskola felett 100 férőhelyes parkoló épült, ami szintén nem volt korábban, a Halle utcában pedig kisebb beavatkozással racionalizálták a parkolóhelyek elosztását, itt 52-vel bővült a szám.

A Kádár utcai parkolóA Kádár utcai parkoló

Új parkolási rend a Halle utcábanÚj parkolási rend a Halle utcában

Hasonló fejlesztés történt a Vilonyai utcában, ahol 27-tel nőtt a parkolók száma, valamint most is zajlik a régi Szikvíz helyén az építkezés, ahol 150 autó tud majd parkolni.

Mindezt összeadva Veszprém közel 750 új parkolóval bővül idén.

vehir.hu
további cikkek
A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. ma 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. ma 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. tegnap 15:14 Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Elkerülhetetlenné vált az útburkolat állagromlása miatt az M7-es felújítása több helyen még a nyáron - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerdán. tegnap 11:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.