Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csavarosan

2023. június 19. 10:54

Talán nincs is olyan gépjármű tulajdonos, akivel ne fordult volna elő az a cudarság, hogy nem indult el az autója vagy motorja. Ennek persze rengeteg oka lehet, de ha tényleg minden stimmel és még üzemanyag is van a tankban, akkor bizony nem kizárt az akkumulátorral kapcsolatos probléma. 

Rengeteg járműben igazán trükkösen vannak rögzítve ezek a szerkezetek. Ha vannak megfelelő szerszámaid, akkor aztán nem lesz gond a kiszerelésükkel.

Csavarhúzóból soha nem elég

Ha fel akarsz készülni a legváratlanabb helyzetekre is, akkor érdemes a Black Szerszám csavarhúzó készletei között végignézned. Ma már nagyon sokféle méretű és formájú csavarokat alkalmaznak, se szeri, se száma a különféle megvásárolt vagy megrendelt termékhez mellékelt szerelési kellékanyagnak. 

Akár egy lapraszerelten érkező bútor szereléséhez is többféle csavarhúzóra lehet szükség. Ha el akarod kerülni, hogy egy-egy hiányzó szerszám miatt akadjon meg a munka, akkor készülj fel az ilyen problémákra, és vásárolj be egy remek és sok darabból álló csavarhúzó készletet, illetve akár még egy bit készletet is.

Segít megoldani a problémákat

Szerencsére ma már nemcsak a csavarválaszték nagyon gazdag, hanem igazán változatos a csavarhúzók kínálata is. Szinte minden feladathoz készítenek speciális eszközöket és szerencsére igaz ez ezekre a szerszámokra is. Például az akkumulátorok alsó rögzítéséhez gyakran nagyon hosszú szárú csavarhúzóra van szükség. 

Normális esetben ez nem otthoni alapfelszerelés. Ám ma már egyáltalán nem kell csillagászati összegeket kiadnod egy ilyen hosszú szárral rendelkező csavarhúzó készletért. Mert bizony itt is igaz a szabály, hogy minden csavarhoz csak a hozzá illeszkedő csavarhúzót szabad használni. Ellenkező esetben a csavar fején lévő horony kiképzése tönkre fog menni, és utána már a kis rögzítőt nem lehet semerre sem csavarni. Ha tehát van egy ilyen hosszú szárú csavarhúzó készleted, akkor még az akkumulátort is ki tudod szerelni, és egyszerűen fel tudod tölteni.

Csavarhúzó készletek nagy választéka

A készletek közül a legegyszerűbbek a hagyományos csavarhúzókat tartalmazzák, ezek is gyakorlatilag rengeteg féle méretű és fajtájú csavarhoz alkalmazhatók. Nagyon népszerűek még azok a változatok is, ahol egy nyélbe több szárat is bele lehet illeszteni. Ez igazán praktikus és helytakarékos megoldás, mert sokkal több szerszám fér el így a dobozban. 

A mágneses fejű szerszámok igazán kényelmes munkavégzést tesznek lehetővé. Ha nagyon szűk a hely, nem biztos, hogy a csavar az ujjal oldalról megtámasztható. A mágneses megoldással máris könnyebb a dolgod. Egy szigetelt csavarhúzó készlettel pedig nemcsak a profi villanyszerelők vértezhetik fel magukat, hanem minden otthon szerelő vagy barkácsoló is, hogy csak a munka izgalma villanyozza fel, és ne a kósza áram.

Egy csavarhúzó készletben mindig lesz majd olyan darab, amivel tökéletesen elvégezheted a feladatot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.