Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben a legdrágábbak az albérletek vidéken

2023. június 19. 11:08 // Forrás: ingatlan.com
Június közepén Budapesten 230 ezer forint volt az átlagos bérleti díj. A vármegyeszékhelyek listáját pedig Veszprém vezeti 168 ezer forintos havi lakbérrel – derül ki az ingatlan.com közleményéből.

Tovább drágultak az albérletek májusban a KSH-ingatlan.com lakbérindex legfrissebb adatai szerint. Országosan 1,8 százalékos volt az emelkedés, Budapesten pedig 0,6 százalékkal nőttek az albérletárak egy hónap alatt. Éves szinten 15,6 és 16,5 százalékkal mentek feljebb az átlagos bérleti díjak.

Egyre nagyobb a választék

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője közölte: “2023-ban a bérleti díjak emelkedése új lendületet kapott, de a drágulás üteme elmarad az infláció mértékétől. Az inflációt is figyelembe véve, a májusi lakbérek 11 százalékkal elmaradnak az országos reállakbérindex 2019 augusztusi rekordértékétől.”

A szakember hozzátette: Az albérletpiaci kínálat is növekedésnek indult, ami a nyári szezon előszeleként értékelhető. Június közepén Budapesten és országosan 14-18 százalékkal több kiadó lakásból válogathattak a bérlők. Az országos albérletkínálat több mint 11 800 kiadó lakásból és házból áll.” Az ingatlan.com szakértője szerint, ha kitart a kínálatnövekedés, akkor az fékezheti a bérleti díjak emelkedését.

Mennyiért kínálják a kiadó lakásokat?

Az ingatlan.com elemzéséből az is kiderül, hogy június közepén Budapesten a tulajdonosok által meghirdetett kiadó lakások átlagos bérleti díja 230 ezer forint volt.

A legmagasabb bérleti díj az II. és az V. kerületet jellemezte, ahol 350-350 ezer forintért kínálták a kiadó lakásokat. A népszerű és a legjelentősebb kínálattal rendelkező városrészek közé sorolható XI. kerületben 225 ezer, a XIII.-ben pedig 240 ezer forint volt az átlagos bérleti díj. Míg a legolcsóbb kerületek közé tartozik a XVII., a XXI. és a XXIII., ahol 150-155 ezer forintért kínálják a lakásokat a bérlőknek.

A vármegyeszékhelyek esetében az átlagos bérleti díj 130 ezer forint, de jelentősek az eltérések.

Veszprém számít a legdrágább városnak a maga 167 ezer forintos bérleti díjával.

Majd Székesfehérvár, Debrecen és Tatabánya következik 160-165 ezer forintos összeggel. Továbbra is a legolcsóbb nagyvárosok között van Salgótarján és Békéscsaba, ahol 90-90 ezer forintért hirdetik az albérleteket.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.