Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gazdasági szakembereket keresnek Szekszárdon

2023. június 20. 11:35

Középfokú vagy felsőfokú gazdasági végzettséggel rengetegféle álláslehetőség közül választhatunk a pénzügyi szektorban. A legnagyobb szükség könyvelőkre, könyvvizsgálókra, pénzügyi ügyintézőkre van, ezeket a munkaköröket és néhány szekszárdi hirdetést szeretnénk most bemutatni.

Könyvelő

A könyvelő fő feladata a vállalkozások teljes körű könyvelése. Ezt végezheti egy cég alkalmazottjaként vagy egy könyvelőirodában, ahová az ügyfelek viszik be a feldolgozásra váró számlákat, egyéb pénzügyi iratokat. Szekszárdon több könyvelőiroda is keres teljes állásra könyvelőket, de ha a konkrét cégek hirdetéseit szeretnék inkább elolvasni, akkor érdemes a Szekszárdállás https://szekszardallas.hu/allasok/penzugy-szamvitel-kontrolling aloldalára ellátogatni. 

Mi is lenne a munka? A könyvelői munkakör főként a következőkből tevődik össze: a beérkező bizonylatok tartalmi és formai ellenőrzése, az adóbevallások határidőre történő elkészítése, havi, negyedéves és éves zárási feladatok ellátása, a beszámolókhoz analitikus és főkönyvi egyeztetések elvégzése.

A jelentkezés elbírálásakor a mérlegképes könyvelői képesítés alapfeltétel, illetve profi könyvelő iroda esetén több éves szakmai tapasztalatot előírnak. A munkavégzés kiszámítható, ezzel a munkával jó kereseti lehetőségre tehetünk szert. 

Könyvvizsgáló

A könyvvizsgáló az a személy, aki átnézi az adott cég pénzügyeit és olyan beszámolót készít belőle, amely iránymutató. Ennek lényege, hogy valós és megbízható információk alapján ismerjék meg saját társaságukat a cégek és erre alapozva hozhassanak üzleti döntéseket. 

Általában a könyvelőknek van arra lehetőségük, hogy továbbtanulva könyvvizsgálókká váljanak.  

Egy hirdetés alapján senior könyvvizsgálót keres egy auditáló cég. A szakember, aki rendelkezik befejezett felsőfokú gazdasági végzettséggel és 2-4 éves releváns szakmai tapasztalattal, részt vesz a magyar és nemzetközi beszámolók ellenőrzésében. 

A munkáért kiemelt bérezés, egészségbiztosítás, átfogó szakmai továbbképzések és széles körű szakmai tapasztalatszerzési lehetőség várja az új kollégát.

Pénzügyi asszisztens

A pénzügyi asszisztens besegít a könyvelőnek. Feladatai közé tartozik például a bejövő számlák kontírozása, rögzítése. Részt vesz a zárások elkészítésében, iktatja a számlákat és kezeli a postai küldeményeket is. Kisebb könyvelési feladatokat is ellát, például a házipénztár vezetése során. 

Erre a típusú munkára általában már szakirányú középfokú végzettséggel is lehet jelentkezni, a naprakész számviteli és adózási ismereteket azonban nem lehet megspórolni, hiszen ily módon lehet a legjobb munkát végezni. 

A pénzügyi ügyintéző bérezése a könyvelőhöz, könyvvizsgálóhoz képest kevesebb, de jó előrejutási lehetőséget biztosít. 

Bármelyik területen szeretnénk is elhelyezkedni a precizitás, rendszerben gondolkodás, a naprakész tudás elengedhetetlen, ezekkel az erősségekkel örömünket fogjuk lelni a pénzügyi munkakörökben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.