Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sofőr állással jól lehet keresni Miskolcon?

2023. június 23. 10:19

Miskolcon is sokan keresnek sofőr állást, és sok ilyen jellegű nyitott pozíció is található. Sajnos nem mindig egyezik a kereslet a kínálattal, de ez ne tántorítson el senkit attól, hogy tovább kutakodjon. Lehet, hogy csak rossz helyen kereste, vagy épp szüksége lesz még egy kis rutinra, esetleg vizsgára ahhoz, hogy megszerezze álmai munkáját!

Jól fizet a sofőr állás?

Alapvetően jó kereseti lehetőséget biztosít a sofőr állás. De természetesen nem mindegy, hogy milyen jellegű, mennyit vagyunk hajlandóak autóban ülni, és csak belföldi utakban gondolkodunk-e.

Általános szabály, hogy amennyiben egy munkakört sokan be tudnak tölteni, akkor az ott kapott bér sokkal kevesebb lesz, mint azoknál a pozícióknál, amelyre csak pár ember felel meg. És ez nincs másként a sofőr állások tekintetében sem.

Egy egyszerűbb, vezetési tapasztalatot is alig igénylő feladatot, B kategóriás jogosítvánnyal (még egy puttonyos autóval is) szinte bárki el tud látni, ha van vezetői engedélye. Ellenben sokkal kevesebben tudnak például olyan járműveket vezetni, melyhez C, D vagy E kategóriás jogosítvány is alapkövetelmény.

Ekkor viszont már felmerül az is, hogy milyen messzire (és mennyi időre) vagyunk hajlandóak elhagyni az otthonunkat? Ugyanis a hosszabb távollétet igénylő külföldi fuvarok jellemzően jobban fizetnek.

De azért lehet helyi futárként is jól keresni. Gondoljunk csak a borravalóra! Egy futárcégnél elhelyezkedve, vagy pizzafutárként is van lehetőségünk jobban keresni, mint ami a bérpapírunkra rá lesz írva. De természetesen itt nagy a bizonytalansági faktor is.

Hogyan keressünk magunknak sofőr állás?

Először is szedjük össze, hogy milyen végzettséggel, tapasztalattal és jogosítvánnyal rendelkezünk. Ezek közül a relevánsakat mindenképp írjuk bele az önéletrajzunkba, majd jöhet az álláskeresés!

Érdemes online, interneten keresni elsősorban, mert ez a leggyorsabb és legegyszerűbb, és a munkáltatók zöme is ezt használja elsődlegesen, ha toborzásról van szó. Ha helyben szeretnénk elhelyezkedni, akkor érdemes a MiskolcÁllás portálon kezdeni a keresést. Emellett persze helyi munkakeresésre létrehozott közösségi média csoportokba is érdemes belépni, és természetesen a helyi munkaügyi központtal is fel lehet venni a kapcsolatot.

Így jelentkezzünk sofőr állásra

Ahogy írtuk is, az önéletrajzunkat mindenképp aktualizálnunk kell. Bele kell foglalni minden releváns tapasztalatot, amivel rendelkezünk, valamint azt is, hogy milyen vizsgákkal rendelkezünk a fuvarozás terén: ezek lesznek az alapok.

A számunkra szimpatikus álláshirdetéseket végig kell olvasni, hogy ne legyen bennük semmilyen kizáró tényező, ami miatt nem lenne jó számunkra az adott munkakör. Gondolunk itt például arra, hogy külföldre is kell szállítani, holott ezt nem szeretnénk. Vagy hogy éjjeli pozícióról van szó, de tudjuk magunkról, hogy azt nem bírnánk.

Ha megvannak azok a sofőr állások, amik megfelelnek minden általunk támasztott kritériumnak, és mi is megfelelünk az elvárásoknak, küldjük is a jelentkezésünket!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.