Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
21°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
21°C

Éjszaka a múzeumban – Képriport szombatról

2023. június 25. 13:15 // Forrás: MTI, vehir
Ezen a hétvégén élhettük meg az év legrövidebb szombat éjszakáját, és hagyományosan ebben az időpontban rendezték meg a múzeumok éjszakáját. A veszprémi kiállítóhelyek idén is kitettek magukért.

Laczkó Dezső Múzeum

Felújítás miatt hosszú ideig zárva tartott a Laczkó Dezső Múzeum, a múzeumok éjszakájára azonban új fényében tündököl az épület. Az újranyitást Egry József balatoni és olaszországi festményeit bemutató nagyszabású kiállítással tették grandiózusabbá – a kiállíátsban Nyáry Krisztián irodalomtörténész tartott tárlatvezetést –, de emellett sírfeltáró interaktív régészeti előadást és legós építős foglalkozást is tartottak szombat este.

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Kovács Bálint / vehir)(Kovács Bálint / vehir)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

Művészetek Háza

A Művészetek Háza kiállítóterei is tárt kapukkal várták az érdeklődőket. Amellett, hogy az éppen aktuális kiállításokat meg lehetett tekinteni, különféle programokkal, workshopokkal is készült az intézmény. A Vass Cipőtárban cipőgyártó- és tisztító bemutatót rendeztek, míg Zalka Imre vándorfotográfus fotótörténeti előadást és bemutatót tartott, ahol a látogatókkal együttműködve készített fényképeket üveglemezre. 

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Szalai Csaba / vehir)(Szalai Csaba / vehir)

vehir.hu
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. tegnap 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.