Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Milyen állások várnak ránk a gyártói szektorban?

2023. június 26. 13:12

A gyári munkának nem csak egyetlen formája létezik; lehet valaki operatív munkatárs, műszaki ellenőr, termékfejlesztési asszisztens, minőségellenőr vagy gépkezelő is, mindegyiknek megvan a maga szépsége. Természetesen az, hogy melyiket pályázzuk meg, attól is függ, hogy milyen végzettséggel rendelkezünk.

A következő cikkben most a termelői terület egyes munkáinak előnyeiről lesz szó, így megtudhatjuk, hogy pontosan mivel járnak ezek a pozíciók. 

A hagyományos gyári munka előnyei

A gyári munkával nem mindenki képes azonosulni, néhány ember úgy tartja, hogy lehetetlen hosszú távon helytállni efféle körülmények között, de szerintünk ez is attól függ, hogy milyen munkakörnyezetet biztosítanak számunkra. 

A https://allasorias.hu/allasok/gyartas-termeles ajánlatainak listájában mindenféle gyári munkát hirdetnek. Ám mielőtt döntést hoznánk, tisztázzuk, hogy mit ad nekünk alkalmazottként, ha ezt a szektort választjuk.

Bizonyos pozíciókra már 8 általánossal is lehet jelentkezni, ennek ellenére nem olyan alacsony a fizetés sem. Nem is beszélve azokról a béren kívüli juttatásokról, amelyeket kapunk a munkáltatóktól; az ingyenes buszjárat és az étkeztetés is vonzó.

A stabil vállalati háttér garantálja az előrelépési lehetőségeket. Jól megteremthetjük a munka és a magánélet közötti egyensúlyt is.

Az ilyen állások hátránya talán az, hogy éjszakázni kell, kötött a munkaidő, és néha az ünnepnapokon is “berángatnak” minket. 

Szellemi pozíciók a “gyártósoron”

A termelés világának HR-es szakemberei csakúgy ontják magukból az álláshirdetéseket, ám nem csupán az egyszerű gyári munkások találhatják meg a nekik való munkát, hanem a magasabb végzettségű személyek is. 

Ilyen például a termékfejlesztési asszisztens is, akinek legfőbb feladata az alapanyagok rendelése, a beszállítás, a feldolgozás, a készletezés szervezése, illetve a társosztályokon dolgozó személyekkel történő kapcsolattartás is. 

Emellett ő felel még az élelmiszerekben bekövetkező változások vizsgálatáért, a mintatermékek bemutatásáért és küldéséért, a termékfejlesztési folyamatok segítéséért és a csomagolások tervezéséért. 

Milyen elvárásoknak kell megfelelni, ha gyárban szeretnénk dolgozni?

Akár a gyártósor mellett állunk, akár az irodában ülünk, fontos, hogy kellő precizitással dolgozzunk, enélkül ugyanis nem érhetjük el a cég által kitűzött célokat, és könnyen hiba csúszhat a gépezetbe. Gondoljunk csak bele, mekkora jelentőséggel bírhat a gyártás folyamán elkövetett hiba például az élelmiszerek esetében!

Az önállóság, a megfelelő kommunikációs képesség szintén fontos, mivel tudnunk kell egyedül és másokkal együtt is dolgozni. 

A gyártói szféra tehát többféle állást kínál fel nekünk, ám érdemes a leginkább hozzánk passzoló munkakört választanunk. Egyvalami azonban biztos, ezen a területen mindig szükség van jó munkaerőre. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.