Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vezető német politikus látogatott Veszprémbe az EKF miatt

2023. június 28. 15:59
Andreas Scheuer a német CSU képviselője látogatott Veszprémbe szerdán, akit Navracsics Tibor területfejlesztzési miniszter és Porga Gyula polgármester vezetett körbe a városban és mutatták meg az Európa Kulturális Főváros eddigi eredményeit.

Andreas Scheuer kapcsolata nem is olyan távoli Veszprémmel, hiszen egyenesen Passauból, Veszprém testvérvárosából érkezett ide, hogy megtekintse a várost, valamint azokat az EKF-es fejlesztéseket, amelyek hosszabb távon meghatározzák majd a városképet.

A politikus egyébként ma is aktív a német közéletben, tagja a Bundestagnak, ahol a CSU színeiben politizál, korábban (2018-2021) a Merkel-kormányban közlekedési miniszter volt.

A találkozó alkalmával közösen megtekintették a nemrég elkészült ActiCity-t, az átalakult Erzsébet-ligetet, a Lackó Dezső Múzeumot, a történelmi belvárost, és a Városházára is betértek.

Andreas Scheuer elismeréssel hallgatta, hogy milyen sok látogató érkezik Veszprémbe az EKF programjaira, és hozzátette, hogy a 2023-as év kulturális pezsgése új lendületet adhat a bajor-magyar együttműködésnek is.

A látogatáson fotóriporterünk is ott volt:

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. tegnap 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. 2024. június 20. 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.