Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mi már kipróbáltuk és imádtuk - megnyílt a Füge Liget a város szívében

2023. július 1. 13:57
A város egyik legjobb kávéját és legfinomabb vegán pisztáciás süteményét szombattól már a Zöld Város központjában újonnan megnyitott Füge Liget kávézóban - mely a népszerű Füge Fagyiudvar és Kávézó „édestestvére” - is megkóstolhatja a nagyközönség.

A Veszprém szívében elhelyezkedő tér egyik közkedvelt pontja lesz majd valószínűleg az új kávézó, mely a Kálvária-domb mellett helyezkedik el, a legmodernebb gépészettel ellátva, egy összefüggő, hatalmas napos terasszal együtt. A Megyeház-térre nyíló kávézó födémjén zöldtető épült, kívülről látszóbeton kialakítást kapott – a fejlesztéseknek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a környezetéhez.

A fiatalok mellett, a családosok számára is az egyik legjobb helyszín a Füge Liget, hiszen karnyújtásnyira van tőle a város legújabb és legmodernebb játszótere, az Erzsébet-liget, ráadásul a parkolással sem szükséges vesződni, Veszprém V-bike programjának egyik állomása is pár tíz méterre található.

A Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrelA Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrel

A pénteki megnyitón Dobos Márton, a kávézó üzletvezetője elmondta: családjával két éve már valóra váltották egy álmukat a Füge Fagyiudvar létrehozásakor, és nem is remélték, hogy most újból ilyen fantasztikus dologba kezdhetnek bele.

Az üzletvezető valódi szenvedéllyel beszélt jövőbeli terveikről, szeretnének majd a közelben dolgozó kórházi, egyetemi, illetve önkormányzati alkalmazottaknak is kedvezményekkel kedveskedni. A kisgyermekes családoknak külön étlappal és itallappal készülnek, van játszósarok az épületen belül és még kismotor-tároló is lesz a teraszon.

Az arculat egyelőre nagyban hasonlít a Füge Fagyiudvar kínálatához, de szerencsére ez azt jelenti, hogy a minőség is egyezik, csak egyszerűbb és pörgősebb kivitelben. A személyzet nagyon kedves, a környezet pedig tényleg idilli, valóban profi vendéglátóhely lett belőle, az elvárásoknak megfelelően.  

Ehhez szükség volt a helyszín megálmodásához, kivitelezéséhez és persze finanszírozásához is, melyért Dobos Márton külön köszönetet mondott többek között az EKF képviseletében jelenlévő Markovits Alíznak, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt. vezérigazgatójának, az önkormányzatnak és Porga Gyula polgármester úrnak is.

A város nevében Hegedűs Barbara alpolgármester osztotta meg gondolatait a megnyitóval kapcsolatban, aki kiemelte: az új kávézó valódi ékköve a Zöld Város projektnek, és nagyon örülnek neki, hogy egy igazi veszprémi csapat pályázta meg a hely üzemeltetését, akik méltón képviselik a hely színvonalát.

A nyári nyitvatartás nem csak a kávézáshoz és a napközbeni nyugodt percekhez, de ahhoz is tökéletes, hogy este még emberi időben megigyunk valamit a barátainkkal, hiszen hétköznap kilencig, hétvégén pedig este tízig is várnak mindenkit. 

Vannak isteni sütemények, wrap, panini, gofri, rengeteg kávé és alkohol-kínálat is, a nap mindig odasüt, mellette a város legnagyobb zöld parkja: ide nem csak társaságban, de egyedül is érdemes beülni és kicsit kiszakadni a mindennapokból.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.