Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négynapos gasztro ünnep hazai, argentin és francia ízekkel

2023. július 5. 12:10 // Forrás: Balaton Wine&Gourmet
A balatoni régió gasztronómiájának legjelentősebb képviselői, több mint 50 étterem és borászat mellett idén Franciaország és Argentína kulináris különlegességeit mutatja be a látogatóknak a Balaton Wine & Gourmet. A régió legnagyobb gasztronómiai fesztiválját idén szeptember 21 - 24. között rendezik meg Veszprémben.

A minőségi ételeknek és italoknak szentelt négy napos ünnepen a balatoni régió gasztronómiai csúcsszereplői, több mint 50 étterem és borászat lesz jelen. Mellettük összesen mintegy félszáz izgalmas program közül lehet válogatni: szabadtéren nagyszínpadi étel- és ital bemutatók ingyenes kóstolókkal, borszakmai élménysátor, az egykori jezsuita templom lélegzet elállító atmoszférájú belső tereiben pedig mesterkurzusok és vezetett kóstolók, valamint hazai és nemzetközi séfek élményétkezései is várja a látogatókat: ínyenceket, baráti társaságokat, családokat, szakembereket, azaz mindenkit, aki a gasztronómia szerelmese. 

Fotó: Domján Attila / vehir archívFotó: Domján Attila / vehir archív

A Balaton Wine & Gourmet a Veszprém-Bakony-Balaton régió kulináris öröksége, borászati hagyományai és étkezési kultúrájának egyre izgalmasabb jelene mellett ezúttal is vendégül lát két gasztronómia nagyhatalomnak számító nemzetet. Idén Franciaország, valamit Argentína konyhája és italkultúrája mutatkozik be.

A nagyszínpadon bor-, champagne-, konyak-, armagnac-, calvados-, valamint sajt-, sütemény- és asado bemutató, amelyeket ingyenes kóstoló követ. De tango és sanzon előadás, argentin filmek kerekasztal beszélgetéssel egybekötött vetítése és francia divatshow is szerepel a tervek között.

Fotó: Domján Attila / vehir archívFotó: Domján Attila / vehir archív

A nagyközönségnek szóló ingyenes előadások mellett élményétkezéseken, workshopokon és vezetett kóstolókon keresztül is ízelítőt kínál a rendezvény a francia, az argentin és természetesen a hazai gasztronómiából, mindezt egyedülálló programhelyszínén, a jezsuita rend által a 18. században épített templombelsőben.

A különleges térben argentin szőlőfajtákat bemutató mesterkurzus, burgundi-, champagne-, konyak-, armagnac- és calvados vezetett kóstolók, yerba mate tea szeánsz, Michelin-csillagos vacsorák, ötfogásos  argentin, valamint francia menüsort és borpárosításokat kínáló étkezések is helyet kapnak. Csakúgy, mint azok a párbajok, amelyeken Argentína és Franciaország Malbec-, majd pedig Tokaj és Sauterne édes borai között folyik majd a nemes vetélkedés. 

vehir.hu
további cikkek
Hogyan ünnepelnek a különböző országokban? Hogyan ünnepelnek a különböző országokban? A karácsony a szeretet, a béke és az összetartozás ünnepe, amelyet világszerte eltérő szokásokkal ünnepelnek. Bár gyökerei a keresztény hitvilágból származnak, a különböző kultúrák sokszínűsége számos egyedi hagyományt hozott létre. ma 16:18 Karácsonyi ízek a világ körül Karácsonyi ízek a világ körül A karácsony nemcsak a szeretet és a családi összejövetelek ünnepe, hanem a gasztronómiai kalandoké is. Ahány ország, annyi szokás – és ez különösen igaz az ünnepi asztalokra. A helyi kultúra, történelem és ízvilág keveréke teszi egyedivé a karácsonyi ételeket, amelyek gyakran generációról generációra öröklődnek. Szerkesztőségünk most képletesen elutazott a világ különböző nemzeteinek ünnepi konyháiban, hogy megismerjük, milyen fogások varázsolják felejthetetlenné az ünnepeket! tegnap 17:29 Újra megjelent Darnay Kálmán: Kaszinózó táblabírák I-II. – korfestő történeti tréfák című könyve kultúra Újra megjelent Darnay Kálmán: Kaszinózó táblabírák I-II. – korfestő történeti tréfák című könyve 2024. december 18. 13:51 A múlt ízei: Bélafi László és az MI által újraálmodott 'békebeli sütemények' A múlt ízei: Bélafi László és az MI által újraálmodott 'békebeli sütemények' A magyar gasztronómia öröksége az identitásunk egyik legszínesebb és legizgalmasabb területe, amely generációk történeteit hordozza magában. Bélafi László két recepteskötete, az „Ükanyám Békebeli Süteményei” és a Réthy Erzsébet receptjeit bemutató második kötet egyaránt tisztelgés a múlt előtt és kísérlet arra, hogy a hagyományok a modern kor eszközeivel újjáéledjenek. 2024. december 18. 17:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.